מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אחותי האנורקסיתמיטל14/06/2008
שלום רב,
אחותי הקטנה השתחררה מטיפול המרפאה ציבורית להפרעות אכילה לפני כ3 חודשים כשהיא במצב סביר (קצת אוכלת.. ועולה קצת במשקל). אני נמצאת הרבה בבית מכיוון שהשתחררתי מהצבא ונדמה שמצבה מתחיל להתדרדר שוב. היא כמעט ולא אוכלת, כל פעם שאני מזמינה אותה לצאת לטייל בחוץ היא מסרבת ונדראה שהבגדים מתחילים להיות גדולים עליה.
היא היתה מטופלת שם כמה שנים וזה עזר!
שאלתי היא האם אני צודקת והיא באמת צריכה לחזור לטיפול?
והאם דווקא לאותה מרפאה או אולי ללכת למישהי באופן פרטי?
האם היא תצטרך טיפול כל החיים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
זהר שגיא14/06/2008מתוסכלת יקרה,
נראה לי שברור מעצם שאלתך שאחותך צריכה לחזור לטיפול אם חלה נסיגה במצבה. השאלה היא האם היא מודעת לכך (קרוב לוודאי שכן) והאם היא מעוניינת בטיפול.
אם הטיפול במרפאה עזר לה בתקופה בה היא היתה שם, אין סיבה שלא לחזור לשם. על פי רוב, טיפול בהפרעות אכילה דורש תאום בין מספר אנשי מקצוע, ולכן מרפאות (ציבוריות או פרטיות) הן המקום המתאים.
קשה לענות על השאלה האם אחותך תצטרך טיפול לרוב החיים. אנורקסיה עשוייה להיות כרונית, ובהרבה מקרים דרוש ליווי ממושך על מנת לחזור לאורח חיים מאוזן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזוהר תודה- עוד שאלה..
מיטל14/06/2008לזוהר,
אני חושבת שהיא מבינה שהיא צריכה שוב עזרה..
תוכלי להסביר לי בבקשה מהי מרפאה פרטית ואיפ יש כאלה בצפון?
כמו כן רצוי שעציין שהטיפול באותה המראפה עזרה אבל לא ב100%, היא יצאה משם בשמקל נמוך יחסית- bmi 18, אני ממש חרדה למצבה..
תודה על העזרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
זהר שגיא14/06/2008קיימות מרפאות להפרעות אכילה שמופעלות ע"י גופים שונים: משרד הבריאות, קופות חולים, וארגונים פרטיים.
איני מתמצאת כל כך באזור הצפון. נסי לברר דרך קופ"ח בה אחותך חברה או לעשות חיפוש באינטרנט.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)