מידע רפואי
פורומים
- קוסמטיקה טבעית
- סרטן ריאות, סרטן ריאה
- אפילפסיה ילדים
- לידה בבית, לידה טבעית, לידה פעילה
- טנטרה, מיניות
- רפואת ילדים, מחלות ילדים
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- פילאטיס
- אנמיה
- אפילפסיה - תמיכה
- אקנה-רוזציאה
- הגדלת חזה, הקטנת חזה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- ניתוחים לפרוסקופים (כירורגיה לפרוסקופית)
- מילוי קמטים, עיבוי שפתיים, הזרקת בוטוקס
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כאבי בטן כל פעם שאני אוכלתעלמה09/05/2022
בעבר הייתי מקיאה המון ואפשר לקרוא לי בולימית אבל אני ממעטת להקיא בתקופה האחרונה ומנסה להתנתק מזה אבל אז אני מרעיבה את עצמי כי הפחד להשאיר את האוכל בבטן ממש ממש מרתיע אותי. חתכתי גלוטן וסוכר, אני אוכלת המון ירקות (שזה טוב) אבל גם אם אני אוכלת ארוחה קלה - אני חוטפת כאבי בטן סיוטיים ואני לא מצליחה להרגיע אותם עד ששוכבת על הגב ומלטפת את הבטן למשך זמן מה..
האם זה תרחיש שקורה בגלל שהייתי מקיאה כל הזמן?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי בטן לאחר אכילה
דנה לוי ינקולוביץ15/05/2022היי עלמה,
קודם כל, משמח לשמוע על ההפחתה המשמעותית בתדירות ההקאות.
עם זאת, החלפה של סימפטום אחד (הקאות) בסימפטום אחר (הרעבה) איננה חלופה טיפולית או בריאה.
תלונות של מערכת העיכול, כגון כאבי בטן, הם מהתסמינים הגופניים הנפוצים ביותר בהפרעות אכילה, יתכן שנובעים משיבוש בתהליכי העיכול כתוצאה מהפרעת האכילה ודורשים בירור רפואי.
יתכן גם שהכאבים מועצמים לאור המרכיב החרדתי שסביב האכילה עצמה.
בשלב זה יש להיצמד לתפריט כחלק מהחזרה לדפוסי אכילה מסודרים והפסקת צמצום האכילה.
רפואה שלמה,
דנה לוי ינקולוביץ
דיאטנית קלינית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאבי בטן לאחר אכילה
דנה לוי ינקולוביץ15/05/2022היי עלמה,
קודם כל, משמח לשמוע על ההפחתה המשמעותית בתדירות ההקאות.
עם זאת, החלפה של סימפטום אחד (הקאות) בסימפטום אחר (הרעבה) איננה חלופה טיפולית או בריאה.
תלונות של מערכת העיכול, כגון כאבי בטן, הם מהתסמינים הגופניים הנפוצים ביותר בהפרעות אכילה, יתכן שנובעים משיבוש בתהליכי העיכול כתוצאה מהפרעת האכילה ודורשים בירור רפואי.
יתכן גם שהכאבים מועצמים לאור המרכיב החרדתי שסביב האכילה עצמה.
בשלב זה יש להיצמד לתפריט כחלק מהחזרה לדפוסי אכילה מסודרים והפסקת צמצום האכילה.
רפואה שלמה,
דנה לוי ינקולוביץ
דיאטנית קלינית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם יש לכם ביטחון עצמי?