יש לי הפרעת אכילה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• יש לי הפרעת אכילה?
    שירה
    20/06/2022

היי,
    יש לי ילדה בת 14 שהתחילה להתאמן ולאכול בריא לפני כשנתיים. היא יודעת מה זה קלוריות. למרות שדיברנו עם דיאטנית, שאמרה לה שהיא צריכה לאכול בסביבות ה2000 קלוריות ביום היא מנסה לאכול ופחות ומעלה את האימונים לרמה קשה יותר על סף הלא סבירה. היא סיפרה לי שלפעמים, בערך פעם-פעמיים ביום היא פתאום משום מקום מרגישה שהיא אכלה יותר מידי או לא עשתה מספיק ספורט ונכנסת למין התקף חרדה קטן. היא שיתפה אותי שבזמן ההתקף הזה היא בדרך כלל מחפשת משהו מתוק ש"ירגיע" אותה.
    אני דואגת לה ורוצה לעזור לה.
    אשמח לעצות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    יש לי הפרעת אכילה?

הוספת תגובה

• דפוסים של הפרעת אכילה

דנה לוי ינקולוביץ
    22/06/2022

היי שירה,
    מילת המפתח היא המינונים, מאד חשוב להתייחס למידת הפעילות הגופנית ומידת צריכת האנרגיה היומית דרך המזון.
    יש להעלות אצל בתך את המודעות לקשר ביניהם ולהסביר הסבר פסיכו חינוכי לגבי הפרעות עתידיות שעלולות להיות אם מופר
    האיזון. כמו כן, יש לשים לב לפן החברתי, האם יש התייחסות מכוונת מצד קבוצת השווים שעלולה אף היא להפריע.
    הרבה פעמים הסיפור העיקרי הוא הדימוי העצמי- מה הנערה חושבת על עצמה.
    בשלב זה קיים רושם להתהוות קווים ראשוניים של הפרעת אכילה בלתי ספציפית, אך אני מאמינה שעם ייעוץ תזונתי מתאים וטיפול רגשי מצבה יוטב.
    המודעות שלך למצבה, הדאגה והרצון לעזור הם הבסיס לטיפול מוצלח. הצוות הוא המטפל, אך ההורים הם עמוד השדרה של הצוות הטיפולי.
    המון בהצלחה,
    דנה לוי ינקולוביץ
    דיאטנית קלינית.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו