דואגת ורוצה לעזור

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דואגת ורוצה לעזור
    חנה
    01/09/2022

שלום..אני אמא לנערה בת 13 שלצערי הרב מושפעת מהסביבה שלה שגורמת לה לחשוב ולהרגיש שהיא שמנה. אין ספור פעמים ניסיתי להסביר לה שגם להיות שמנה זה לא משהו רע ושלא לקחת זאת כלעג או עילבון כי זה סך הכך מצב פיזי..אני גם אציין שהיא בתת משקל ושכל פעם שהיא אוכלת אז אני צופה בה כמו נץ רק כדי לראות שהיא לא מרעיבה את עצמה.
    אבל כן היא החלה להימנע מארוחות פה ושם ואני חוששת שזה יחמיר. מה ניתן לעשות על מנת לעצור את ההדרדרות?
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    דואגת ורוצה לעזור

הוספת תגובה

• התמודדות הורים למתבגרים עם הפרעות אכילה

דנה לוי ינקולוביץ
    06/09/2022

היי חנה,
    אין ספק שהדברים שאת מתארת מהווים "נורות אדומות". לצערנו, אנו מכירים היטב את תרומת הסביבה להיווצרות הפרעות אכילה, אולם לרוב מדובר בשילוב של גורמים אישיים וחיצוניים, ופעמים רבות הפרעת אכילה בגיל ההתבגרות היא ניסיון קריאה לעזרה.
    הסברים רציונליים אודות מבנה הגוף לרוב לא יספיקו ברגע שישנה הפרעה בדימוי הגוף.
    הייתי ממליצה להגיע לייעוץ ראשוני אצל איש מקצוע טיפולי לקבל הסבר אודות הפרעות אכילה, לעשות סדר בארוחות ולהתמקד בהקניית הרגלי אכילה בריאים וקבלה של דימוי גוף בריא. לעתים קרובות כחלק מהטיפול נדרשת מעורבות פעילה של ההורים ונוכחות בארוחות כפי שאת כבר עושה.
    בהצלחה,
    דנה לוי ינקולוביץ
    דיאטנית קלינית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו