מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לא מבינה!!מיכל25/06/2008
אני תריכה עזרה אני מקיאה כבר בערך 5 שנים ואני רוצה להפסיק עם זה!!
אני מרגישה כאילו יש לי את כל החלקים של הפאזל אבל משום מה אני לא מצליחה להרכיב אותו!!
אני יודעת מה אני רוצה אני יודעת מה המטרות יש לי דרך שאני בטוחה בה אני גם יודעת מה אני שווה אבל ההקאות האלה לא רצוניות כל ערב אני אומרת שמחר זהו זה ניגמר אבל זה גורר אותי חזרה פנימה זה הורס אותי !
זה מעין פיצול אישיות שצד אחד חושב נכון ויודע ומבין ורצה לשנות אבל הצד הרע תמיד בסוף משתלט איך משתיקים אותו????????
זה יותר גרוע מפיצול אישיות כי כאן הם יודעים אחד על קיומו של האחר ושנאים אחד את השני-איזה שטויות!!
קיבלנו את המתנה הכי יפה שקיימת עליי אדמות אז למה להרוס אותו??
מה שלא טוב לשנות!! אחרת מה יהיה?? ניברח כל החיים??
זה לא שווה את זה!!
מאיפה אני שואבת את הכוחות באמת לשנות?? מאיפה מתחילים??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיכל שלום לך.. הסיפור שלך מוכר לי מ
רון25/06/2008מוכר לי מאוד , ( כי גם לי היית אותו בעיה) ואני אומר הייתה- בגלל שאני במשך 6 או 7 שנים הייתי במצב שכמעט כל יום היו לי הפרעות אכילה קשות והמון פעמים זה גם נגמר בלהקיא.
אבל השנה וחצי האחרונה חל אצלי שינוי ממש משמעותי- ( והשנוי הוא- שאולי שבכול השנה וחצי האחרונה אולי הקאתי 4 או 5 פעמיים , ואם את מעוניינת בגילי , אז אני בן 26 - ככה שזה התחיל אצלי בגיל צעיר מאוד.) .
עכשיו קשה לי להסביר איך פתאום נהיה שינוי שכזה , אך עלי לציין- שבשנה וחצי האחרונה מאצתי לי בת זוג שאני מאוד אוהב אותה וזאת הפעם הראשונה שלי בחיים שאני בקשר של זוגיות כל כך הרבה זמן ולמעשה גם זאת הפעם היחידה בחיים שלי שיש לי ביטחון עצמי ( לא גבוהה) אבל בצורה משמעותית יותר ממה שהיה לי לפני כן.
ולמה אני אומר את זה? ,
אני אומר את זה בגלל שאני בחור שלצערי מתרגש כמעט בכל דבר, ( אם זה ללכת למקום עבודתי כשההיתי חדש, או לצאת לחופשה - שכמה שזה מהנה, אני פשוט סובל בהתחלה, או לצאת למסיבות ועוד ועד...
כל זה גורם לי להתרגש , והרגש יוצר אצלי מן " מתח"- והמתח אצלי הוא תמיד שלילי, ולמה שלילי ?
כי כמעט תמיד זה נגמר אצלי בהפרעות אכילה .
גם עכשיו שאני כותב את שורות אלה יש לי קצת הפרעות , ונחשי למה?
בגלל שמחר זאת הפעם הראשונה שלי שאני טס לנופש.
אז אני מנסה שלא להתרגש מכלום - ( וזה מאוד קשה) אבל זה עוזר לי .
עכשיו מה שאני חושב לגבי הנושא שלך הוא- זה שאת אולי צריכה בטחון עצמי ואת צריכה שמישהו יתן לך את הכוח ואת הביטחון בחיים האלה ואולי אז זה יעבור עם הזמן, כי לי זה מה שכנראה עזר לי לצאת מהמצב הכל כך נואש ומעצבן הזה.,( שוב פעם עלי לציין שלי זה כנראה מה שעזר, ואת מצבך הזוגי אני לא מכיר) ,
מה שנשאר לי להגיד לך , זה רק בריאות , בריאות ושוב פעם בריאות ... ותיהיה חזקה ותחשבי חיובי ,
כי המחשבות שלנו זה מה שגם משפיע בסופו של דבר עלינו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה למיכל
זהר שגיא26/06/2008המאבק הפנימי בין שני הקולות הללו- זה שרוצה להחלים ולהפסיק לסבול, וזה שמתעקש ומפחד לוותר על הפרעת האכילה- הוא דבר מאוד בסיסי במחלה הזאת.
האפשרות שלך לזהות את שני החלקים הללו בתוכך היא כבר הצעד הראשון. אני חושבת שכדאי לך לפנות לטיפול פסיכולוגי שיסייע לך להתבונן בשני החלקים הללו, ולחזק את זה הדורש חיזוק וליווי בשלב הקריטי בו את נמצאת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)