התקפי הקאות לאחר ארוחות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התקפי הקאות לאחר ארוחות
    טל
    13/12/2022

היי דנה, שמי טל ואני בת 19, בשנה שעברה שלושה מחברותיי לקו בהפרעות אכילה קשות(שניים מהן מאושפזות) ועליי זה מאוד השפיע לרעה כיוון שאחת מהן היא חברתי הטובה והרגישה בנוח לשתף אותי בהרגשות שלה שלוו בין היתר ברצון להתאבד או פגיעה עצמית אחרת. מעולם לא היה לי ביטחון עצמי גבוה ותמיד הייתי עסוקה בלעשות את הכל בצורה מושלמת כדי לחפות על "אי מושלמותי" וזה התבטא בלימודים, בסדר וניקיון, בספורט אינטנסיבי, באימוני בלט ואם הייתי אוכלת הרבה בארוחה הייתי מענישה את עצמי ומדלגת על ארוחות.
    אך ככל שהחברה המשיכה לשתף אותי במצב שלה התחלתי לפתח חרדות ובחודשים האחרונים אף להקיא לפעמים לאחר ארוחות.
    אני מסרבת להאמין שיש לי הפרעות אכילה כי אני אוכלת כמעט רגיל ויש פעמים שאני אוכלת ממש הרבה(שלפעמים זה נגמר בהקאות ארוכות ולפעמים לא) וגם המשקל שלי תקין פלוס,
    המצב מאד מטריד אותי, מה עליי לעשות?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    התקפי הקאות לאחר ארוחות

הוספת תגובה

• מחשבות טורדניות וחרדה סביב הפרעת אכילה

דנה לוי ינקולוביץ
    17/12/2022

היי טל ,
    בראש ובראשונה כאשר עולות מחשבות סביב פגיעה עצמית מומלץ לפנות לאיש מקצוע מתחום בריאות הנפש , פסיכולוג או פסיכיאטר, לצורך המשך הערכת המצב.
    במקביל מומלץ להתחיל טיפול רגשי כדי להבין את אופי המחשבות אשר משפיעות על הרגלי האכילה ועל ההקאות, האם מגיעות כחלק מהחרדות סביב מצב חברותיך או כמחשבות טורדניות השייכות לך. כמו כן , יש צורך במעורבות דיאטנית.
    בברכת רפואה שלמה,
    דנה לוי ינקולוביץ
    דיאטנית קלינית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו