טיפול בהפרעת אכילה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• טיפול בהפרעת אכילה
    ליאור
    15/12/2022

שלום, פניתי לפסיכולוגית מומחית בהפרעות אכילה לפני כחודש וחצי לטפל באנורקסיה קלה איתה אני מתמודדת. אני משתדלת לאכול כמו שצריך אבל ממשיכה לרדת במשקל ומרגישה שהמחשבות אפילו קצת מתעצמות, יכול להיות שהטיפול מחמיר את המצב? היא מציעה שבמקביל אליה אלך גם לדיאטנית כדי להפסיק את הירידה במשקל, האם זה נחוץ? הייתי בעבר וזה לא עזר... האם זאת לא המטרה של הטיפול הפסיכולוגי? למה גם וגם? תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    טיפול בהפרעת אכילה

הוספת תגובה

תמונה

• טיפול רב צוותי בהפרעות אכילה

דנה לוי ינקולוביץ
    17/12/2022

היי ליאור,
    ראשית, כל הכבוד על הפניה לטיפול, זהו צעד ראשון וחשוב, לעתים הקשה ביותר.
    כחלק מתהליך הטיפול לפעמים עם ההתעמתות עם הפרעת האכילה יכולות לעלות יותר מחשבות בנושא, כחלק מהמודעות והנגיעה בבעיה עצמה, כך שיתכן שמחשבות טורדניות ועיסוק יתר יתגברו. יש לזכור שלא מדובר בריצה למרחקים קצרים, אלא בריצת מרתון. לאור זאת, פעמים רבות יש צורך בשילוב איש מקצוע נוסף, למשל דיאטנית , כדי להתאים תפריט, לחזור למשקל תקין , לעבוד על דפוסי החשיבה ולהפחית את ההתנהגויות המזיקות .
    מקווה שתהיה לך חוויה מתקנת,
    דנה לוי ינקולוביץ
    דיאטנית קלינית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו