עזרה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עזרה
    אירית
    01/08/2008

שלום, באתי לכאן בשביל לקבל עצה לגבי חברה שלי. אחת החברות שלי,שאפילו גרה איתי במשך תקופה מסויימת סובלת מזה המון זמן מהפרעות אכילה.זה התחיל בדיאטה קיצונית ממש והתדתדר לבולימיה. מעבר לעניין ההרזיה,יש לה הרבה גם בעיות פסיכולוגיות שמעורבות בעניין,היא נורא אוהבת ששמים לב לזה שהיא לא אוכלת,היא מבליטה את העניין ותמיד אוהבת שהשיחה מתגלגלת לזה שאנשים מנסים לשכנע אותה להפסיק עם זה ואומרים לה שזה מסוכן וכד' אבל היא אף פעם לא הודתה שיש לה בעיה באופן ישיר. היא יכולה להעביר ימים שלמים רק בלעיסת מסטיקים-ואפילו את כמות הקלוריות בהם היא רושמת במחברת. עם הזמן,כשאחראים עליה נזפו בה היא התחילה לאכול כמויות מאוד קטנות של אוכל בזמן שהם הסתכלו אבל תמיד נעלנמה אחרי זה בשביל להקיא אותם. אני לא יודעת בוודאות אבל אמרו לי שהיא התחילה גם לשקול את הקיא שלה בשביל לדעת כמה היא הוציאה מהגוף שלה.היא התעלפה כמה פעמים,היא מקבלת מחזור אולי פעם בחצי שנה,יש לה עיגולים שחורים סביב העיניים....כשהכריחו אותה לעשות בדיקות דם היא פשוט אכלה כל מיני דברים שיעלו לה גל מיני דברים בדם וככה היא נפתרה מהתערבות של רופאים.ניסיתי,אני ועוד הרבה אנשים לדבר איתה על זה אבל זה בלתי אפשרי,היא אף פעם לא מדברת ברצינות על העניין,משמיעה תירוצים,משקרת. ההורים שלה לא מוכנים לאשפז אותה ואין לי מושג למה ועכשיו כשהיא כבר בת 18 (עשוה שנת שירות) ולא במסגרת ביה"ס אנ י לא יודעת מה אפשר לעשות. יש למישהו רעיון?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    עזרה

הוספת תגובה

• לאירית שלום

חיה דורון
    03/08/2008

מצבה של חברתך אכן מדאיג ביותר. עפ"י הדברים שאת מביאה, חברתך נמצאת במעגל ההפרעה לא מעט זמן. את צודקת שהיא צריכה להיות בטיפול הולם, כי אכן הסימפטומים שאת מתארת מעידים על מצוקה גדולה שלה ודאגה גדולה של הסובבים אותה. איני יודעת במה משפחתה מבחינה או אינה מבינה, אך בודאי הם מודעים לחומרה אם נושא האישפוז עלה בפניהם , גם אם הם סרבו. עד אישפוז יש עוד אופציות במרפאות להפרעות אכילה , עובדת שירותה במסגרת שירות לאומי אינה מהווה מכשול. אולי כדאי שתפני שוב להוריה, או תפעילי דמות אחרת הקרובה להורים כדי להתריע על הבעיה. יש אפשרות לערב במידת הצורך גם את הממונים עליה בשרות הלאומי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו