מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לא יודעת איך להפסיקמבולבלת20/08/2008
בשמונה חודשים האחרונים עשיתי דיאטה בריאה והורדתי במשקל. הרגשתי שאני נראית יותר טוב אבל אני אף פעם לא נראית מספיק רזה לעצמי. לפני כמה חודשים התחלתי להקיא במכוון. בהתחלה זה היה רק פעם או פעמיים בשבוע אחרי שהרגשתי שאכלתי יותר מדי אבל בחודש וחצי האחרונים אני עושה את זה כמעט כל יום ולפעמים אפילו יותר מפעם אחת. יש לי את כל הסימפטומים של בולימיה אבל אני עדיין לא מצליחה להפנים שזה באמת קיים אצלי ואני מרגישה שאני יכולה להפסיק מתי שאני רוצה. אני מודעת לסיכונים ואני יודעת שאני חייבת להפסיק עכשיו אבל לפני התקפי הזלילה אני הופכת לאדם אחר ופשוט לא חושבת בהגיון. אני מודעת לכך שיש לי בעיה ואפילו בזמן אני מקיאה אני יודעת שזה לא בסדר אבל אני לא יכולה להתגבר על הצורך לעשות את זה. ברור לי שאני צריכה עזרה ודיברתי על זה עם חבר שלי ועם החברה הכי טובה שלי והם מנסים לעזור אבל אני עדיין עושה את זה. לפעמים אני מספרת לחבר שלי אחרי שעשיתי את זה כי אני מתחרטת ואני רוצה שיעזור לי אבל אני יודעת שאני אעשה את זה שוב וששום דבר שיגיד או יעשה לא יעזור לי בפעם הבאה שאני אחליט לעשות את זה. אני נמצאת בחו"ל עכשיו לחודשיים הבאים ואני לא יכולה לקבל עזרה מקצועית פה ורציתי לדעת מה יכול לעזור לי להתמודד עם זה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
זהר שגיא21/08/2008מצבך, כפי שאת מתארת אותו, מחייב טיפול ע"י אנשי מקצוע המתמחים בהפרעות אכילה. לא ציינת האם את נמצאת בחו"ל במסגרת לימודים או עבודה והאם בכל זאת יש אפשרות לפנות לעזרה, לפחות של דיאטנית ופסיכולוג.
אני מציעה שתתחילי לדאוג למסגרת טיפולית כזאת בארץ, ותדעי שלפחות עם חזרתך לכאן תוכלי להתחיל מיד בטיפול.
פעמים רבות עצם המודעות להפרעת האכילה אינה מספקת מספיק כלים כדי לשלוט עליה. ההרגשה שאת יכולה להפסיק מתי שתרצי היא לדעתי חלק מהתחושות השקריות של הפרעת האכילה שרק מסייעות לשימורה.
נסי להעזר בחבריך על מנת ליצור התנהגויות חלופיות שבעזרתן תנסי למנוע את התקפי הזלילה כשאת חשה שהם עומדים להתרחש. למשל- להתקשר לדבר עם מישהו, לצאת להליכה או ריצה, לעשות מקלחת וכד'.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)