מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מחלימהליאל28/06/2007
כמה פעמים כבר כתבתי בפורום הזה על בעיתי -הולימיה אני ממש עכשיו תהליכי גמילה והכל אניעושה בכוחות עצמי ממש ללא עזרה של אף אחד ,קראתי הרבה בלוגים של בנות עם בולימיה וממש נבהלתי ודיי אני ממש נחושה להפסיק עם זה אחת ולתמיד ,אני במחלה הזו כמעט 3 שנים שמתוכם היתה לי בולימיה קשה של 2 הקאות ביום ואז הגעתי למצב שלא יכולתי לסבול את זה ועזרתי לעצמי להגיע למצב של פעם בשבוע ,עכשיו גם את זה אני לא רוצה אלא לצאת מזה לגמריי אחת ולתמיד אך מה שמפחד אותי זה להשבר או להגיע לזה מתוך יאוש או תסכול ,ועוד דבר ששובר אותי זה שכל הזמן אני שומעת שאחוזי ההחלמה נמוכים ובסוף כולם חוזרים לזה או נשארים עם שריטה לכל החיים ,אני ממש מאבדת מוטיבציה כשאני שומעת את זה ,איך אני יכולה להגביר את סיכויי ההחלמה שלי ,דיי אני לא רוצה אותה בכלל ,כרגע אין בי שום רצון להקיא אבל זה יכול לבוא בבום שרק אלוהים יודע מי יעצור בעדי ,אני מפחדת ששוב הראה את עצמי מעל האסלה ואני לא רוצה בזה ,אנא תני עיצה איך לעזור לעצמי ,לא פסיכולוג וכאלה אני לא מאמינה בזה לפעמים זה רק הורס כרגע אני כותבת וזה הרבה יותר משחרר ועוזר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לליאל
קרן עמית28/06/2007אל תתני לאף אחד לדכא אותך. אפשר להחלים מבולימיה, ןזה לא נכון שתמיד היא חוזרת. נכון שעדיף לקבל עזרה חיצונית..למרות שאת סולדת ,אבל בכל זאת אם את בשלב שאת רוצה לצאת מהבולימיה , טיפול יהיה יותר מאוד יעיל , כי חשוב שיש לך מוטיבציה .קרן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעידוד מאחת שהחלימה מבולמיה
אלה13/07/2007שלום ליאל, אני גם כן הייתי חולה בבולמיה במשך 5 שנים. זה התחיל בגיל 17 והתחזק מאד לאחר שנה כשהתגייסתי. כמובן שגיליתי שהשיטה הזו של להקיא ממש לא עוזרת להוריד במשקל כי מתמכרים לכמויות אדירות של אוכל. במשך הרבה שנים ניסיתי לפתור את זה לבד והיו לי תקופות של כמה שבועות שהצלחתי אבל תמיד נשברתי בסוף. אחרי 5 שנים מאד קשות החלטתי ללכת לטיפול. קיבלתי הפנייה מרופאת המשפחה למרפאה להפרעות אכילה ושם פגשתי פסיכולוגית פעם בשבוע ודיאטנית שעזרה לי לבנות תפריט. אחרי שלושה חודשים הפסקתי להקיא לתמיד! אני גם לפעמים לא האמנתי שאני אצא מזה, ופחדתי שאחזור לזה, אבל עברו כבר חמש שנים ואני מרגישה נורמלית לחלוטין בכל מה שקשור בענייני אוכל, הרבה יותר מחברות שלי, והסביבה שלי שעסוקים בדיאטות כל הזמן. המשקל שלי תקין ונמוך בהרבה מזה שהיה לי בתקופת הבולמיה. אז אל תתיאשי, וזה שאת מנסה לבד והצלחת כבר לשנות הרגלים זה מצויין, אבל אל תשללי טיפול ודיאטנית! זה ברור לך שהפתרון לא יכול לבוא רק מזה שתהיה לך שליטה עצמית חזקה. בזה לא תפתרי את השורש של הבעיה, וזה קשה מאד להיות בשליטה עצמית חזקה ולהתאפק כל הזמן לא לאכול הרבה ולהקיא. אל תגררי את זה עוד ולכי לטיפול (דרך אגב קופת החולים מממנת אותו). התוצאות לא יהיו בין רגע, אבל אם את אומרת שהצלחת לרדת מ2 הקאות ביום ל2 בשבוע אני ממש מאמינה שאת תחלימי. אני הצלחתי לרדת לבד מבערך 5 הקאות בשבוע ל2, ואז הלכתי לטיפול כיל לעולם לא הצלחתי להיגלמל לגמרי. אחרי 3 חודשים הפסיכולוגית שלחה אותי לדיאטנית והיא בנתה לי תפריט שבו אכלתי בהתאם למשקל שאני אמורה להיות בו, וזה היה ממש תפריט טוב: אכלתי הרבה ולא הייתי צריכה להרעיב את עצמי יותר! מאז הפסקתי להקיא. הייתי עדיין סובלת מדי פעם מבולמוסי אכילה, אבל הם נהיו יותר ויותר קטנים עד שגם מזה החלמתי אחרי שנה בערך. הסוד לדעתי בלשמור על הרגלי אכילה תקינים הוא לא לעשות אף פעם!!! דיאטות כסאח, שזה הדבר שלדעתי מוביל לבולמוסי אכילה שמובילים להקאות. המון בהצלחה לך ולכל מי שקוראת תגובה זו וסובלת גם היא מבולמיה .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)