איך עוזרים לחברה עם בעיית אכילה???

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• איך עוזרים לחברה עם בעיית אכילה???
    לי
    03/07/2007

שלום,
    אני בת 20+ ,יש לי חברה שפיתחה בחצי שנה אחרונה הפרעת אכילה לאחר שנפרדה מהחבר, חברתי אוכלת רק סנדויץ אחד כל היום בטענה "היא לא רעבה", הדבר התחיל מחוסר מצב רוח או מצב רוח רע לדיכאון, דיברתי איתה אינספור פעמים אך בהתחלה היא הקשיבה לי אולם בזמן האחרון היא אומרת לי שאני מנדנדת לה ושאני לא אמא שלה והיא מכחישה שלא אוכלת ומשקרת לי שאוכלת.
    חשוב לי לציין שהוריה לא מתעניינים במיוחד, אינם נמצאים בבית בכל שעות היום והיחסים נראים לי די מנוכרים. הצעתי לה טיפול פסיכולוגי והיא צחקה לי בפנים ואמרה לי שהיא בסדר ושהיא לא חולה.
    אני ממש מתחילה לדאוג לה כי היא ירדה כבר 6 ק''ג ושוקלת 50 וממשיכה לרדת, נראית מעט חיוורת אם כי היא מאופרת בכבדות, הברק בעיניה אבד.
    האם לדעתך, עליי לדווח למרצות שלנו??? מה עליי לעשות כדי להפסיק את הידרדרותה???
    האם יש בידיי מה לעשות כדי לעזור לה???

תודה על ההקשבה, לי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תשובה לליאל

קרן עמית
    03/07/2007

לי שלום , אולי כדאי שתתיעצי עם יועצת/פסיכולוגית שבאוניברסיטה, ולהחליט מה לעשות. בכל מקרה תמשיכי לשכנע אותה לקבל טיפול. מעבר לזה לא תוכלי לעזור. רק לעזור לה להבין שהיא זקוקה לטיפול, ורק כשהיא תבין זאת , כך תפעל. קרן.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו