סיפור ארוך.. זקוקה לעזרה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• סיפור ארוך.. זקוקה לעזרה
    אחת
    01/10/2008

אני בת 16 וחצי ומגיל 12 בערך התחלתי בדיאטות בגלל הבלט... המשקל שלי תמיד היה נורמלי אבל לא הייתי דקיקה. בגיל 14 נכנסתי לזה ממש חזק, כל עולמי היה הבלט ועשיתי הכל כדי לרזות התאמנתי המון, לאט לאט הורדתי אוכל פה ושם מהתפריט עד שנשארתי עם ממש מעט אוכל תקופה של כמה חודשים, אני זוכרת הכל במעורפל, נדמה לי ששקלתי 42. הייתי כל כך נחושה בדעתי ירדתי וירדתי במשקל אחרי ששמו לב לרזון עשיתי בדיקות נתנו לי כדורי ברזל והתחלתי להשמין.. התחילו להיות לי בולמוסים... אחרי חצי שנה שוב חזרתי לרזון ובתחילת השנה של כיתה ט' השמנתי בצורה קיצונית 1.62 ו-68 קילו. כל יומיים נשברתי נהייתי מעין אכלנית כפייתית, שנאתי את עצמי ובאותה תקופה לא עמדתי בזה ועזבתי את הבלט שהיה כל חיי בגלל השומן. כיום אני בכיתה י"א שום דבר לא השתנה... תקופות של עליות וירידות, כמה חודשים אני אוכלת בצורה מטורפת עולה ל72 קילו ואז יורדת ל59 בערך. אני מתוסכלת, מיואשת, כל הזמן מצבי רוח דיכאוניים. כל יום אני חושבת על אוכל, מתעסקת בזה כשאני בדיאטה אני משקיעה בעצמי ובלימודים וכשאני נשברת אני מסתגרת בבית מחפפת בלימודים. אני לא יודעת למי לפנות ומה יכול לעזור לי אני כל כך מיואשת. ואני ממש מבקשת עזרה, כל דבר שיכול לעזור לי אבל בלי שההורים ידעו!! חשוב שהם לא ידעו, אני מתביישת בעצמי ובכמויות אוכל עד מוות אין סיכוי שאני אספר להורים תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    סיפור ארוך.. זקוקה לעזרה

הוספת תגובה

• תשובה

זהר שגיא
    03/10/2008

את זקוקה לעזרה מקצועית שתסייע לך לצאת מהמעגל בו את מרגישה שאת לכודה. התאור של דפוס חוזר של נסיונות לצמצם באכילה ולשלוט עליה, שלא מחזיק מעמד זמן רב ולאחריו באות תקופות של זלילות ותחושת חוסר שליטה, הוא דבר מוכר, ואפשר לצאת ממנו בעזרת טיפול פסיכולוגי ודיאטני.
    אני מציעה לך לפנות לטיפול במרפאה לטיפול בהפרעות אכילה באזור מגורייך.
    למרות הבושה הגדולה והחשש מהאפשרות שהוריך ידעו כי את סובלת מבעיה בתחום האכילה והמשקל- אני חושבת שכדאי לשתף אותם ולערב אותם בתהליך הטיפול והויסות של האכילה.
    בהצלחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו