בדיקה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בדיקה?
    אמא
    14/12/2008

איך אני יכולה לדעת שהבת שלי בת 13 לא מקיאה בשירותים? שמתי לב לאחרונה כי היא נכנסת לעיתים קרובות יותר לשירותים לזמן די ממושך. כששאלתי אותה אם הכל בסדר אמרה כן? מה אסור להכנס לשירותים? הרבה פעמים היא נכנסת כרבע שעה לאחר שאכלה. ניסיתי לשאול אותה משהו תוך כדי שהיא שם כדי לוודא שאינה מקיאה והיא ענתה אך יש לי תחושה לא ממש טובה כאילו שקורה משהו.... היא רזה מאוד במבנה גופה, מאז ומתמיד. היא אוכלת ולא נראה לי שישנה ירידה במשקל אך השאלה איך לשים לב שזה לא באמת מה שאני חושבת ואיך אפשר לדעת שזה לא הולך בכיוון של הקאות?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בדיקה?

הוספת תגובה

• סימנים נוספים

בולמית לשעבר
    14/12/2008

שלום לך אם מודאגת, ראשית - נפלא שאת שמה לב לשינויים בהרגלים של בתך, זה גיל רגיש ובעייתי וחשוב לשמור על מודעות גבוהה. איני אשת מקצוע, אך כמי שסבלה מההפרעה מספר שנים יכולה להציע כמה סימנים נוספים שעשויים להצביע על התפתחות של בולמיה: - האם בזמן השהייה בשירותים היא פותחת את ברז המים לזמן ארוך? (כדי שלא ישמעו שמקיאה/מנסה להקיא). - מורידה את המים יותר מפעם אחת? - האם יש שפשופים, פצעים או סריטות על גב כף היד? (בדרך כלל בהתחלה נעזרים באצבעות כדי ליזום הקאה, לאחר זמן מה ההקאה 'אוטומטית' ללא מאמץ). - האם נעלם אוכל מהמטבח? - האם נעלם כסף (אפילו מעט)? - האם חל שינוי בהרגלים אחרים - חיי חברה, נוכחות בחוגים, השקעה בלימודים? - האם היא נוטה להסתגר לאחרונה? נהייתה רגזנית וממהרת לכעוס? - האם ידוע לך על חברות שלה שסובלות מהפרעת אכילה? לעיתים בנות צעירות 'מחקות' זו את זו. מקווה מאד שלא מדובר בהקאות, הרי בסך הכל, בנות בגיל הזה עשויות 'לבלות' זמן רב בשירותים מכל מיני סיבות. אך כמו שכתבתי, חשוב להיות עם יד על הדופק ולנסות לשוחח עמה כמה שיותר. בהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דרך אגב

בולמית לשעבר
    14/12/2008

בבולמיה אין בהכרח ירידה במשקל... יש כאלו השומרים על אותו המשקל לאורך שנים, אצל אחרים עשויה גם להיות עליה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ואך נפתרת מהמחלה???

מיטל
    23/03/2009

בבקשה ספרי לי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אמא

חיה דורון
    17/12/2008

קבלת אכן שלל סימנים ונקודות התיחסות .
    יש מקום אולי לפנות למחנכת הכיתה שלה או ליועצת ולשתף אותן בהתלבטויותיך, ואת רופא הילדים לצורך מחשבה על בדיקות דם אפשריות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו