אחותי הקטנה-האם היא נכנסת לאנורקסיה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אחותי הקטנה-האם היא נכנסת לאנורקסיה
    אחות מודאגת
    30/07/2007

לקרן שלום,
    אחותי הקטנה בת ה-13 החלה בחודשיים האחרונים לקנט בצורה אובססיבית בחברותיה, במראה החיצוני שלהן, ברגליים שלהן, מצהירה שהיא שמנה (למרות שנמצאת באחוזון 23 לגילה- גובה 1.56 מ' ומשקל 40 ק"ג), היא דיברה אתי ועם אמי ומבקשת שנעזור לה "לשמור על אורח חיים בריא"- שנשמור עליה לא לאכול ג'אנק פוד, חטיפים או מתוקים (מהם היא נהנתה עד היום ללא בעיה וכמובן שלא השמינה), ושנעשה איתה ספורט. לא היא גילתה שחושבת לרדת "רק 3 קילט". ניסיתי לדבר איתה על כך שהיא נראית מצוין, שהיא לא צריכה לרדת, גם הסברתי לה על אנורקסיה ועל השלכותיה ונראה שפשוט לא מעניין אותה, היא משוכנעת שעליה לרדת. אני פוחדת שזה יגלוש מטרנד של "בריאות" לכאורה לכדי הרעבה. מה לעשות? האם אחותי הקטנה מתפחת אנורקסיה? מה עליי לומר לה כדי לעזור לה? למי כדאי לפנות?
    תודה רבה על תשובתך

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תשובה לאחות מודאגת

קרן עמית
    30/07/2007

שלום לך. לא אוכל לתת לך אבחנה דרך הפרום מטעמים מקצועיים. ראשית , אם הינך מודאגת שתפי את הורייך , ואמרי להם להיות "עם יד על הדופק". קרן

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אורלי מהספר אנורקסית שלי ממליצה

אורלי
    06/08/2007

אני ממליצה לכם להיות עם יד חזקה על הדופק כי בהחלט ייתכן כי קיימת פה איזה התחלה של בעיה ובכדי למנוע מכדור השלג הקטלני הזה להתגלגל יש מרפאים נהדרים שיכולים לטפל ולעצור את הבעיה ויש לפנות עם הבעיה לרופאת הילדים/משפחה כדי שתמליץ לנו מה לעשות בעניין.
    בתי היתה מטופלת בהתחלה במרפאה להפרעות אכילה ברמת השרון שזה גם אפשרות אם זה רק בהתחלה כמו שאת כותבת.
    עצרו את זה בזמן בבקשה לפני שיהיה מאוחר מדי. אגב אני כתבתי את הספר אנורקסית שלי שנמצא בחנויות הספרים שמספר את הסיפור של בתי שהיתה אנורקסית לשעבר ויצאה מזה וגם אצלה זה התחיל כך לכן אני כל כך מזועזעת כשאני קוראת ויש למנוע זאת בזמן כמה שיותר מהר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו