מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- עזרה לחברה_08/02/2009
יש לי חברה בת 16 הסובלת מהפרעות אכילה מילדותה. זה החל מדיאטות שאמא שלה דחפה אותה לעשות בגילאים מאוד צעירים (החל מגיל 6!) וזה ממשיך בדיאטות (ובעיקר צומות במסווה של דיאטות) וצומות מוצהרים. היא גם ניסתה להקיא והצליחה פעם או פעמיים ואחר כך הפסיקה עם ההקאות. הפרעת האכילה שולטת בכל תחומי החיים שלה. לאחרונה מצבה הדרדר - היא נהייתה יותר אובססיבית, פחות יציבה, משתכרת ומעשנת לפעמים. היא מתקרבת למשקל היעד שלה (תת משקל של חצי קילו, בערך) וכעת, חצי קילו ממנו היא החליטה שלא להפסיק ולהמשיך, משקל היעד החדש הוא 2 קילו מתחת. היא מטופלת אצל פסיכולוגים מילדותה והפסיכולוגית הנוכחית איתה כבר כמה שנים. יש לה מודעות עצמית גבוהה מצד אחד ומהצד השני צורך אובססיבי ולא רציונלי בעליל לרזות ואמונה שלמה שהיא שמנה. גם היא מסכימה שהפסיכולוגית לא עוזרת לה. היא הלכה למרכז לטיפול בהפרעות אכילה שהציע טיפול משפחתי (מכיוון שהיא כבר מטופלת אצל פסיכולוגית), לו כנראה הוריה והיא יסרבו ואפשרות לטיפול תרופתי (יכול להיות שהם גם הציעו דיאטנית). אני האדם הקרוב אליה ביותר. שיחותינו אומנם מתקיימות ברובן המוחלט בטלפון (מכיוון שאני עברתי השנה לפנימייה רחוקה מהאזור בו אנחנו גרות) אך עודני האדם היחיד איתו היא כה גלויה. שמעתי וראיתי אותה גם ברגעיה השפויים וגם ברגעי הטירוך ובולמוסי האכילה. היא מדברת איתי בכנות והיא סומכת עליי, שלא כמו על המערכת. ולכן אני כותבת את ההודעה הזו, מכיוון שהיא על סף תהום ואף אחד לא יודע כיצד לעזור לה. והיא מצידה כבר איבדה את האמון. אני יודעת שאני אחד האנשים הבודדים אם לא האדם היחיד שקרוב אליה מספיק כדי לעזור לה ואני צריכה הכוונה כדי לדעת איך לנצל את הקרבה הזו לעזרה המירבית שביכולתי להציע לה. זה לא המקום הראשון וחוששני שגם לא האחרון אליו אני פונה כדי למצוא הכוונה כזו. אינני מעוניינת בטיפול עבורי כמו שיש הממהרים להציע רק בהפנייה למקור שיוכל לעזור לי לעזור לה. תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחברה
חיה דורון08/02/2009את נראית מצויה עד אחרון הפרטים ,וקרובה מאוד אל חברתך.
עם זאת חברות אינה תחליף לטיפול. אין לי סיבה להפנותך לטיפול, הבעיה שאת מציגה אינה שלך. את מתמודדת עם חברה אשר זקוקה לטיפול , כל הנתונים בידה וביד משפחתה.
האם את האדם היחיד הדואג לה? מנין הבטחון שהמשפחה תסרב להכנס לטיפול משפחתי. עפ"י מה שאת מספרת, אין לה התנגדות בסיסית לטיפול, לאור העובדה שהיא נמצאת כבר בטיפול. אם המחשבה היא שאין התיחסות הולמת כיום להפרעת האכילה ,יש אכן טעם בפניה אל מרכז המתמחה בהפרעות אכילה. עשי את מירב מאמציך להאיץ בה להמשיך בטיפול, אך אל תקחי על עצמך את האחריות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
_08/02/2009תודה על תשובתך. נכון לעכשיו אבא שלה מסרב להשתתף בטיפול. אמא שלה הציעה שרק שתיהן ילכו. על אף האחריות העצומה שיש לאמא שלה על מצבה חברתי ואני חולקות את הספקנות לגבי אפקטיביות הטיפול להכרתה של אמה באחריותה (מכל האשמה היא משתמטת בתירוץ שאין טעם לחיות בעבר) ובטח לגבי התגברותה על הפרעת האכילה זאת לצד המחיר של מתח בבית שסביר שיעלה כתוצאה מטיפול כזה. אף על פי כן, אני מסכימה שזה שווה ניסיון ואגיד לה את זה. אבל גם אם ילכו לטיפול במתכונת הזו והוא יועיל במידה זו או אחרת, אני בספק אם פתיחת פצעים ישנים תתרום דיה לריפוי הפצעים הפתוחים והמהותיים ביותר של ההווה - הרי היא מודעת לסיבות שגרמו להפרעת האכילה, מה שהיא לא יודעת זה איך לצאת ממנה. והשינוי המחשבתי הזה, האם לא יותר סביר שהוא יבוא מטיפול אישי (בטיפול עם אמה ישנן נקודות רבות אודות ההווה שהיא מסתירה מהוריה ולא יעלו)? ברור לי שאני לא האדם היחיד שדואג לה, אבל אני האדם היחיד שיש לו כל כך הרבה מידע על מצבה כרגע ואולי אחד הבודדים שיכולים לעזור לה. האם יש ספרים שאת יכולה להמליץ לי עליהם אודות טיפול בהפרעות אכילה (אני לא המטפלת שלה ואני מודעת לזה, אבל אוכל לברור מהם את מה שרלוונטי לקשר שלנו שיש בו גם אלמנטים של יחסי מטפל-מטופל)?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלחברה.
חיה דורון10/02/2009נראה שיש לך השפעה רבה על חברתך, ניכר שהיא בוטחת בך מאוד. אני מציעה שתמשיכי לתפוס את מקום התמיכה החברית שלך, הוא חשוב ביותר. היה טוב אם היית יכולה להשתמש בקשר הטוב שלכן ולעזור לה לסמוך על הגופים המטפלים. בטיפול בהפרעות אכילה, ובעיקר בגילאים הצעירים יש חשיבות רבה לשילוב המשפחה. חברתך בת 16 , ותהליך הטיפול ,בשילוב עם המשפחה אינו יכול למחוק את העבר, אך יש בכוחו לחולל שינוי, גם בקשרים המשפחתיים. איני יודעת אם הוצע לחברתך טיפול פרטני או משולב עם משפחתה, אך אין לי ספק שהיא יכולה לבקש ממטפליה את שנכון לה. בטיפול יש התיחסות גם למקור וגם להתמודדות בהווה עם ההפרעה.
בנוגע לחומר קריאה בנושא. ספרים מקצועיים וספרים שנכתבו ע"י אנשים שחוו את ההפרעה ו/או שנכתבו ע"י קרובי משפחה שליוו, ניתן למצוא הפניות אליהם באינטרנט.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
_10/02/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)