מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הפרעת אכילה - בת 14.5מודאג17/02/2009
בתי בת 14.5 סובלת מהפרעת אכילה "לא רגילה" כלומר הפרעה שאינה עונה על כל הקריטריונים של אנורקסיה (לא מתנזרת מממתקים או מוצרים עתירי קלוריות למשל, מדברת בקול רם על הכיעור שברזון כפייתי). מקבלת טיפול פסיכולוגי ודיאטני ולאחרונה גם יעוץ פסיכיאטרי. ההפרעה מתבטאת בצמחונות קפידה מגיל 7-8, התנהגויות חריגות סביב אוכל ושולחן האוכל, בררנות יתר ואי הבנה של המצב הבריאותי/הנפשי. היא בטוחה שאין לה שום בעיה והבעיה היא אובססיביות היתר שלנו לגבי האוכל. האמת היא שחוסר התשוקה לאוכל ובררנות יתר היתה קיימת מינקות. בגיל צעיר לא ייחסנו לכך משמעות מעבר לנסיונות לשכנע אותה לגוון ולטעום - נסיונות שלא צלחו. לאחר טיפול פסיכולוגי ודיאטני של כשנה וחצי ונסיון להעביר לה אחריות על האוכל שוב היתה התדרדרות במשקל. כיום שוקלת 39 ק"ג בגובה 153. טרם קיבלה מחזור. המלצות המטפלים היא לעבור לטיפול תרופתי מלווה בדיאטטי ופסיכולוגי ואם לא תעלה משקל - לשקול אשפוז בתוך מספר חודשים. אנו מטופלים ע"י אנשי מקצוע מעולים וסומכים עליהם מאוד. מדובר בנערה מחוננת, שמתפקדת כמתבגרת טיפוסית בכל שאר תחומי החיים, למעט האוכל. למיטב ידיעתינו היא לא משתפת חברות בבעיה וגם מסתירה אותה מבני המשפחה הלא גרעינית. קשה לנו מאוד עם הרעיון של אשפוז במיוחד עם החשש שהניתוק משגרת החיים ובמיוחד מחיי החברה ובית הספר יכול להביא לנסיגה במצב. לא ידוע לנו על מסגרות ציבוריות לטיפול, שאינו טיפול באשפוז, אבל יכול להביא לתוצאות דומות. מובן שאם זו האופציה היחידה לעזור לה נעשה זאת, גם אם בלב כבד. השאלה אם מיצינו את כל האפשרויות? נשמח לקבל משוב, תודה אני
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לפי דעתי..
מיטל25/02/2009מנסיון אישי שגם אני סובלת מהפרעת אכילה אני בולמית ככל שתטפלו בזה בגיל יותר מקודם יש יותר סיכוי שהיא תחילם ותתנק מהמחלה אני בטוחה שאם הייתי הולכת לטיפול כשרק התחילה המחלה לא הייתי מגיעה למצב של היום ורק שתדעי יש מחלקת ילדים בתל השומר שהיא מחלקה מעולה וזה יכול רק להעויל לה נכון שזה קצת יוציא אותה משגרת החיים אבל תחשבי שזה יוציא אותה לזמן כלשהוא ויוציא אותה במקום אחר אם עצמה..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
חיה דורון12/03/2009שלום אלמונית
ראשית, אני מתנצלת על זמן התגובה להודעה.
נשמע ממך כי ביתך נמצאת במצב שדורש החזקה אינטנסיבית בנוסף לטיפול הנפשי (שהוא מאוד חשוב כשלעצמו). איני יכולה בפורום זה להמליץ על מקום ספציפי אך קיימים מקומות המטפלים בהפרעות אכילה (וחשוב שזה יהיה מקום שמתמחה בזה) ומספקים מסגרת יותר מחזיקה. חשוב לומר כי במקומות אלה בדרך כלל דרושה רמת מוטיבציה בסיסית של המטופלת. באם אינך מוצאת מקום מתאים, יכול להיות שאופציית האשפוז תהיה המתאימה ביותר. עם כל הקושי שבזה, לפעמים צריך לעבור את האשפוז כדי להמשיך ולהתקדם. כמובן, אני ממליצה שבכל החלטה שתקבלו, להתייעץ עם אנשי המקצוע אצלם אתם מטופלים ושוודאי מכירים את המסגרות בקהילה.
המון בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)