מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חיילת אנורקסיתקצינה05/08/2007
אני קצינה ונודע לי שאחת החיילות שלי אנורקסית. מן הסתם חשדתי שמשהו לא בסדר כי היא נראית נורא, הורידה המון משקל ולפנים שלה יש צבע חולני, אבל לא הייתי בטוחה עד שחברה שלה באה וסיפרה לי תוך שהיא משביעה אותי לא להגיד לה שאני יודעת או לעשות משהו דומה. נודע לי גם שהיא ועוד חיילת מדרבנות אחת את השנייה, כל אחת מספרת כמה היא הורידה, מתי היא הקיאה והן אוכלות כל יום ביחד, משהו כמו יוגורט או פתית וזהו. אני מתלבטת אם להעביר אחת מהן בסיס אבל פוחדת שהניתוק יפגע בהן יותר או לפחות בזו שעוזבת. מה אפשר לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לקצינה
קרן עמית05/08/2007שלום לך קצינה. אכן סיטואציה לא קלה. לדעתי כדאי לך להתייעץ עם קצין בריאות הנפש שלכם, מאחר ומדובר פה באחריות גדולה. חשוב שרופא יהיה בתמונה מאחר ויש לערוך בדיקות דם ובדיקות נוספות על מנת לברר שהחיילות לא במצב רפואי מסוכן! להפריד או לא להפריד ביניהם היא אכן סוגיה , אך היא לא העניין הדחוף כעת. אגב , ניתן לקבל טיפול באישור צה"ל טיפולים חיצוניים בהפרעות אכילה- את צריכה לברר את הפרוצדורה באם זה רלוונטי. קרן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההצעה
מיכל07/08/2007קצינה יקרה,
קודם כל - כל הכבוד על תשומת הלב והדאגה.
איני יודעת אם יש נהלים בעניין, אך הייתי פונה להורי החיילות. הן אמנם מעל גיל 18 וחיילות בצה"ל, אך הן עדיין ילדות... הן כנראה לא מודעות לנזק הבריאותי והנפשי שהן גורמות לעצמן, מניסיון אישי, נזק שישפיע על חייהן לנצח.
התערבות הורים חשובה מאד במקרים אלו ואני מאמינה שזכותם לדעת.
אנא שקלי זאת...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)