חיילת אנורקסית

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חיילת אנורקסית
    קצינה
    05/08/2007

אני קצינה ונודע לי שאחת החיילות שלי אנורקסית. מן הסתם חשדתי שמשהו לא בסדר כי היא נראית נורא, הורידה המון משקל ולפנים שלה יש צבע חולני, אבל לא הייתי בטוחה עד שחברה שלה באה וסיפרה לי תוך שהיא משביעה אותי לא להגיד לה שאני יודעת או לעשות משהו דומה. נודע לי גם שהיא ועוד חיילת מדרבנות אחת את השנייה, כל אחת מספרת כמה היא הורידה, מתי היא הקיאה והן אוכלות כל יום ביחד, משהו כמו יוגורט או פתית וזהו. אני מתלבטת אם להעביר אחת מהן בסיס אבל פוחדת שהניתוק יפגע בהן יותר או לפחות בזו שעוזבת. מה אפשר לעשות?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חיילת אנורקסית

הוספת תגובה

• תשובה לקצינה

קרן עמית
    05/08/2007

שלום לך קצינה. אכן סיטואציה לא קלה. לדעתי כדאי לך להתייעץ עם קצין בריאות הנפש שלכם, מאחר ומדובר פה באחריות גדולה. חשוב שרופא יהיה בתמונה מאחר ויש לערוך בדיקות דם ובדיקות נוספות על מנת לברר שהחיילות לא במצב רפואי מסוכן! להפריד או לא להפריד ביניהם היא אכן סוגיה , אך היא לא העניין הדחוף כעת. אגב , ניתן לקבל טיפול באישור צה"ל טיפולים חיצוניים בהפרעות אכילה- את צריכה לברר את הפרוצדורה באם זה רלוונטי. קרן.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הצעה

מיכל
    07/08/2007

קצינה יקרה,
    קודם כל - כל הכבוד על תשומת הלב והדאגה.
    איני יודעת אם יש נהלים בעניין, אך הייתי פונה להורי החיילות. הן אמנם מעל גיל 18 וחיילות בצה"ל, אך הן עדיין ילדות... הן כנראה לא מודעות לנזק הבריאותי והנפשי שהן גורמות לעצמן, מניסיון אישי, נזק שישפיע על חייהן לנצח.
    התערבות הורים חשובה מאד במקרים אלו ואני מאמינה שזכותם לדעת.
    אנא שקלי זאת...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו