מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מיואשת מעצמייוליה17/03/2009
לא נעים לי לספר על כל מה שעובר עלי, אבל קראתי פה כמוה הודעות ותגובות, ואני מקווה שהתגובות על הסיפור שאני הולכת לספר עכשיו יעזרו לי במשהו... כשהייתי בת 13 הייתי אנורקסית, אחרי שנרפאתי התחילה לי בולמיה שנמשכה כשלוש שנים, אב בצורה כמעט ולא מורגשת, כלומר ההתקפים היו בתדירות של פעם בשבוע, בשבועיים, בעיקר כשהייתי במצבי דיכאון ובאלה. אחר כך זה הפסיק לי השיגאון של הזללנות ואז הקאה... עכשיו אני אוטותו בת 18 והבולמיה חזרה אליי, רק שעכשיו היא בא בתדירות של פעם ביום, ביומיים. ניסיתי להתגבר עליה, וזה באמת הצליח לי לשבוע בערך, אבל אחרי זה היה לי ריב עם חבר שלי והכל חזר... בחודש האחרון היו לי המון מצבים קשים איתו, ונראה לי שזה משתקף יותר מדי על הבולמיה, כי עכשיו ההתקפים מופיעים אפילו פעמיים ביום... בכל ערב אני מבטיחה לעצמי שזהו!!! שממחר אני לא מקיאה יותר, אפילו אם אני אוכל כל מה שיש במקרר, עדיף להשמין והעיקר לא להקיא! ההשפעה העיקרית של הבולמיה עליי היא שאני מאוד לחוצה בזמן, במיוחד בתקופה האחרונה, בבית ספר יש לי בגרויות עכשיו (במעבדות) וזה דורש המון זמן, אני גם ניגשת עוד מעט לפסיכומטרי, אם זה לא מספיק אז בסוף החודש אני משתתפת בטורניר בכימיה ובנוסף אני לא מסוגלת בלי ספורט... גם ככה קשה לי להספיק הכל, ועוד לשמור על קשר עם חברים, והתקפי הבולמיה לוקחים ממני כשעה ביום (אחרי הכל לוקח זמן לאכול המון, ואז עוד להוציא הכל בחזרה)... עוד זה מפריע לי גם לשכל, אני מרגישה את עצמי פחות מרוכזת, כאילו שהשכל שלי עובד פחות טוב אחרי ההתקפים האלה... כשהיחסים עם חבר שלי היו טובים, היה לי הרבה יותר קל לשלוט בעצמי, אבל כמו שאני רואה את המצב עכשיו, ובזמן הקרוב אני פשוט פוחדת לחשוב מה יהיה.... לעזרה אני לא מתכוונת לגשת, אני מתכוונת עזרה פסיכולוגית וכלה... אני מעדיפה להתאבד ולא ללכת לפסיכולוג, דיאטנית וכל הבולשיט הזה.... יש אולי איזה טריק? איזו מחשבה מנחה? משהו.... שיכול לעזור לי להתגבר בכוחות עצמי על בולמיה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
חיה דורון18/03/2009שלום יוליה,
אני מבינה מתיאורך שעברת כמה חוויות בנוגע להפרעות האכילה. המעבר בין אנורקסיה לבולימיה וחזרה הוא מוכר, אך לא סיפרת כיצד נרפאת בעבר מהאנורקסיה והבולימיה. מה שקורה פעמים רבות עם הפרעות אכילה, זה שהן חוזרות בתקופות משבר או תקופות של מעברים, לפי מה שאני מבינה ממך, כרגע את בתקופה קשה עם החבר, ויתכן וזה היה הטריגר להתפרצות החוזרת והחזקה יותר של הבולימיה. אני מבינה שאת לא מעוניינת בטיפול פסיכולוגי ודיאטני ושהחוויה שלך שאלה טיפולים שאינם עוזרים, אך מהניסיון שלי צריך להבין מה בך משמר את הפרעת האכילה כבר 5 שנים (בדרך זו או אחרת) ולא נותן לה ללכת, מה בעצם גורם לה לחזור בתקופות קשות, וכך לפתור את הבעיה משורשה. לצערי, אין לי פתרונות קסם שיעזרו לפתור את הבעיה הנוכחית, כי מדובר בתהליך שצריך לעבור.
שיהיה לך המון בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאין טריקים יקירתי
טיטי21/03/2009הדרך היחידה שבה תוכלי לעזור לעצמך היא שתתחילי לאהוב את עצמך, ככה כמו שאת. שתתחילי לזהות את הדברים הנהדרים שבך שלב אחרי שלב. ולצערי, לפעמים אנחנו זקוקים שמישהו חדש לגמרי יגיד לנו אותם. כן, זה לא תענוג גדול ללכת לפסיכולוגית, אבל אפשר ללכת גם למטפלים בדרמה, אמנות ותנועה - כל אלו יתחילו להזכיר לך מחדש כמה שאת מקסימה ומסוגלת להתמודד עם קושי בדרכים טובתו יותר ולא ע"י הבולמיה. בולמיה היא מטרד, היא תצהיב לך את השיניים, תפגע במערכת הפריון שלך והיא גורמת לחולשה ובכלל זה דיי מסריח (בתור אחת שיודעת). אני ממליצה לך בחום ללכת לטיפול שתבחרי, אצל מטפל או מטפלת שתבחרי - אין לך מושג כמה תלמדי על עצמך, כמה תצליחי במידה ותעברי את הרגע של המבוכה. עשי לעצמך טובה ולכי לטיפול - את תרקיעי שחקים ותתחילי לגלות שיש לך המון מה לעשות חוץ מלהתעסק בבולמיה ובכל מה שסביבה - זה מטרד - היפטרי ממנו!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)