מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בולמוסי אכילהדנה17/03/2007
קרן שלום
אני בת 30 וסובלת מבולמוסי אכילה בלתי נשלטים.
במבט לאחור אני נזכרת בבולמוסים כבר בגיל צעיר (אפילו בגיל החטיבה והתיכון), אבל בשנים האחרונות זה החמיר מאוד.
במהלך הבולמוס אני אוכלת כמויות אדירות של מזון, שלא ברור לי כיצד הגוף יכול להכיל אותן. הבולמוס נגמר רק כשאני הולכת לישון, בדרך כלל עם בטן נפוחה וכמעט חוסר יכולת לנשום, דפיקות לב מואצות, כאב בטן שנמשך גם יום-יומיים אחרי וכמובן רגשות אשם כבדים ודכאון.
שאלתי - למה אני עושה את זה לעצמי? ומה אפשר לעשות?
הרי אני יודעת שאני סובלת מזה, שזה גורם לי לסבל רב, פיזי ונפשי
למרות זאת - זה חוזר שוב ושוב ואין לי שום יכולת שליטה. מרגע שאני פורצת את מסגרת התפריט "המותר" - אין גבול ואין מעצור. לפעמים אני חוששת שאני ממש מסכנת את עצמי ובריאותי (האם לא יכולים להגרם נזקים מסוכנים ממש כמו קריעה של הקיבה? או משהו כזה?) וכמובן שאיני מצליחה לרזות אל אף שכל הזמן אני ב"דיאטה" שכמובן נשברת בזמן ההתקפים.
ניסיתי לחפש מסגרת לטיפול אבל כל המקומות מטפלים בנוער ולא במבוגרים. מסגרת פרטית כמו נופית יקרה מאוד ובלתי אפשרית עבורי. מה עושים?
בתודה מראש
דנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לדנה.
קרן עמית17/03/2007דנה שלום.תיארת בצורה נוגעת ללב את הסבל שלך.על מנת להבין למה את עושה זאת לעצמך כדברייך , עלייך להיכנס למסגרת טיפולית. הבולמוסים הם בלתי נשלטים , הן מסיבה פיזיולוגית , והן מסיבות רגשיות. ציינת שאת בדיאטה, וכנראה בדיאטה את נמנעת מהרבה דברים שהגוף זקוק להם, או לחילופין ממזונות נחשקים , וכל אלו צצים אח"כ בהתקף הבולמוס שלך. כאשר חסך רגשי "נפגש" עם חוסר פיזיולוגי , הבולמוס הוא ודאי, לכן הטיפול צריך להיות גם ברמה הרגשית וגם התזונתית. בטיפול צריך לברר מהו תפקיד האוכל בחייך.
לא ציינת את איזור מגורייך, לכן באופן כללי אוכל לומר לך שיש מרפאות להפרעות אכילה בבתי חולים שונים כדוגמת:רמב"ם,הדסה וכו' , כדאי לך לנסות לפנות לבתי החולים ולברר. יש אפשרות לברר גם דרך קופת החולים שלך , מהן האופציות הטיפוליות . אגב, לאכילה התקפית ישנן לעתים טיפולים קבוצתיים שיכולים להועיל מאוד. פשוט תבררי.. בהצלחה קרן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבולמוסים - טיפול
דנה18/03/2007תודה קרן
אני מאיזור השרון ניסיתי לברר בבי"ח מאיר, שלוותה ואיכילוב. בכולם מטפלים רק בבני נוער ולא במבוגרים.
ניסיתי לחפש גם באינטרנט מסגרות או קבוצות תמיכה ולא מצאתי.
גם בקופת חולים קיבלתי הפניה למכונים שמטפלים רק בבני נוער.
שכחו אותנו המבוגרים...
בנוסף, רציתי לשאול מהו משך זמן סביר לטיפול במצב הזה? האם חודש, שנה, כל החיים... מכיון שאם מדובר במסגרת פרטית הגורם הכלכלי משמעותי ומשך הטיפול משפיע באופן ישיר...
אני מאוד רוצה להכנס למסגרת ולצאת ממעגל האימה הזה של דיאטה - בולמוס-דיאטה וחוזר חלילה. בניגוד להתמכרויות אחרות כמו אלכוהול, סמים וכו - כאן אין אפשרות "להמנעות" טוטאלית, וכל יום הוא התמודדות כמעט בלתי נסבלת..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיווווו אני נמצאת ממש באותו המצב ...
מיטל10/04/2007וממש לא יודעת איך אפשר לטפל בזה ואיפה , אני מאיזור המרכז ראשון לציון.
יש המלצות ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה לדנה ולמיטל
קרן עמית10/04/2007שלום דנה. משך טיפול הוא אינדיוידואלי. הוא תלוי בחומרת ההפרעה, במידת המוטיבציה לטיפול ועוד. באיזור השרון נמצאת מרפאת נופית (פרטים בכותרת) , תוכלו לפנות אלינו לקביעת אבחון. קרן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה לדנה ומיטל
קרן אור11/04/2007גם אני מאיזור השרון בת 28 נשארתי עם שימוש במשלשלים.אחרי אנורקסיה קשה אפיזודות של בולימיה,הקאות,התעמלות כפייתית ומה לא.
יצאתי מזה כמעט לחלוטין,התחתנתי ילדתי 2 ילדים מקסימים ואני רוצה להגיד שאני יודעת עד כמה זה קשה,אבל שווה הכל.היתה לי פסיכולוגית מדהימה שעזרה לי המון וגם לי היתה את הבעיה של מסגרת פרטית,אבל קופ"ח מממנות(לי ממימנו באופן מלא וחריג) את הטיפול הפסיכולוגי והדיאטני.אשמח להיות כאן אם אתן רוצות,לעזרה סיוע וסתם הקשבה.
מאחלת לכן שיום אחד גם אתן תראו את האור...היום אני חזקה יותר,ההתמודדות עם המחלה הפכה אותי למישהי חזקה יותר,שתמיד זוכרת היכן הייתי ולאן אני לא רוצה לחזור...לפעמים כשאת הכי למטה אפשר רק לעלות ...שיהיה יום מקסים וקל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום ..
מיטל14/04/2007תוכלי להמליץ על מי שהתייעצת איתו..?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבולמוס זאת בעיה רצינית
ליקה24/04/2007שלום בנות,
אני מניחה שהרבה מאוד אנשים סובלים מזה,לקח לי זמן כדי להבין בכלל שיש לי בעיה
אני זוכרת בידיוק איך זה התחיל.... ואחרי כל פעם שזה קורה אני שואלת את עצמי:"למה?"
הדבר ממש פוגע בדימוי עצמי
תודה לך, לא כתבת את שמך, על העידוד, זה חשוב מאוד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהליקה ומיטל
קרן אור26/04/2007ליקה הי,לא כתבתי את שמי כיוון שהוא פחות רלוונטי למה שאני מרגישה שהוא היעוד שלי-להיות קרן אור,אפילו לדקה,יממה ובכלל..
מאחלת לך רק בריאות ואושר,ואני כאן...מחזיקה אצבעות...
מיטל-אשמח להמליץ לך אם את עדיין מעוניינת כיתבי לי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)