פחד מלהשמין

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פחד מלהשמין
    אורה
    17/04/2009

טלי שלום רב,

אני באמת לא יודעת כמר למי לפנות ו/או עם מי לדבר כי פשוט אין לי, אני מפחדת מכל צעד שאני עושה ואפילו מהצל של עצמי.

אני התגייסתי לפניי 8 חודשים ומשם הכל התחיל, התחלתי להישתמש בכדורים נגד עצירות בשם עיכולקס כי פחדתי פחד מוות מלהשמין בצבא, משקלי לפני 8 חודשים עמד על כ52 קילו, ראיתי שהכדורים עוזרים והיציאות טובות אז המשכתי כמובן וגם צימצמתי בתפריט האכילה ונמנעתי מלאכול "שטויות". היום 8 חודשים אחריי אני ממשיכה לקחת את הכדורים בתוספת טיפות "טבעיות" בשם פרילקס כי ההשפעה של הכדורים ירדה אחרי כ5 חודשים, היום אני מבינה שיש לי בעייה רצינית אני עושה כושר כ4 פעמים בשבוע אוכלת תפריט מצומצם של כ400-600 קלוריות ביום במיקרה הטוב, אובססיבית לגביי היציאות שלי, מבודדת חברתית משקלי היום נע בין 38-40 ק"ג, הוסת כמובן פסקה כבר לפני כ3-4 חודשים, במהלך ה8 חודשים האלו היו גם הקאות רבות. במהלך החודשים האחרונים אני נמנעת מלאכול בצקים מכל סוג שהוא אם זה פסטה, לחם, עוגיות, לא אוכלת הרבה בשר וסופרת כל קלוריה שנכנסת אליי לפה כדיי שחס וחלילה אני לא אחרוג מהקלוריות היומיות, אני אובססיבית לגביי המשקל שלי וחייה בפוביה מטורפת מלהשמין, התפריט היומי שלי מבוסס בעיקר על תפוח מסוג יונתן יוגורס 0% שומן שזיפים מיובשים 4 כוסות קפה ו2 סוגי ירקות בערב בתוספת כך של גבינה או קוטג' 1%. אני מבינה שאני גורמת נזק לגוף שלי ולעצמי. אני מפחדת מנזק בלתי הפיך, אני חייה כל היום במחשבה על מה אני עושה לגוף שלי ולפוריות שלי, אנשים לא מזהים אותי ברחוב, אבל אני כל כך נהנת לראות את עצמי במראה בבגדים קטנים ויפים עד כדי כך שכל הסיכונים בורחים לי מהראש אותו הרגע...אני רוצה להתחיל טיפול וקודם כל להפסיק עם המשלשלים הפוגעים במע' עיכול שלי אבל אני מ-ת-ה מפחד שאני לא אצליח ללכת לשירותים כי מע' העיכול שלי כבר התרגלה אליהם, אני מבינה שאני זקוקה לטיפול, אבל אני נמצאת בצבא וזה בעייתי בשבילי כי אני חוששת שיוציאו אותי משם על אנורקסיה... אני לא יודעת מה לעשות כי גם אין לי כסף לטיפול של כ6 רופאים באופן פרטי, (רופא נשים, דיאטנית, גסטרולוג, פיסכולוג/פסיכיאטר וכו'...) אני באמת אובדת עצות ולא יודעת מאיפה להתחיל לטפל בעצמי כי אני ממש מפחדת להשמין....רוצה לציין כי לפני הגיוס הייתי בחורה שניראת טוב ואפילו דיגמנתי מס' פעמים, אך תמיד הייתה לי בעייה(נסתרת כניראה) עם הגוף שלי...אני בחורה נבונה שסיימה את לימודיה בהצטיינות יתרה.

אני לא יודעת איך לעזזל הגעתי למצב שבו אני נמצאת, אני כועסת, כועסת מאוד על המשפחה שלי, החברים שלי, ובעיקר על עצמי, ובו בזמן אני גאה בעצמי על כך שהצלחתי לרדת במשקל ואני ניראת עכשיו כמו שתמיד חלמתי...אני בבעייה, בבקשה תעזרי לי, אני חייבת לפתור אותה איכשהו עד סוף פסח כי אז אני חוזרת לצבא ולא יהיה לי עם מי לדבר בכלל תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פחד מלהשמין

הוספת תגובה

• תגובה

חיה דורון
    19/04/2009

שלום,
    איני יודעת למי הפנית את שאלתך (טלי)...
    מהתיאור שלך נשמע שאת נמצאת במצב מורכב, את מרגישה חרדה איומה מעליה במשקל, יש מחשבות רבות בנוגע לאוכל, לאכילה ולמראה, אכילה מאוד מצומצמת, נטילת כדורים, משקל נמוך אך עם זאת את יודעת שאת נמצאת במצב שמזיק מאוד לך ולגופך. האם מישהו יודע על מצבך? האם שיתפת מישהו?
    האם לא שמו לב בצבא שירדת דרסטית במשקל? לדעתי, חשוב ביותר לשתף מישהו כי כרגע אינך יכולה לעזור לעצמך ואת צריכה עזרה חיצונית. את יכולה לפנות לקב"ן או למטפל פרטי, אך כדאי שיהיה מטפל/ת מומחה להפרעות אכילה ודיאטנית. הם ילוו אותך בתהליך ובקשיים. אני ממליצה גם לשתף את ההורים, כי את נמצאת כרגע במצב שאת צריכה את כל העזרה והליווי שתוכלי. כפי שתיארת, המצב כבר אינו בשליטה. בנוסף, הדיאטנית תעזור לך להגמל מהכדורים שאת לוקחת ותייעץ לך לגבי עזרה ביציאות- מהן את מפחדת. אכן מדובר בתהליך גמילה שידרוש ליווי ומעקב.
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו