מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תאבון מוגברשירלי28/04/2009
שלום,
לבני בן השנה וחודשיים יש תאבון מוגבר, התאבון היה לו בעצם מיום היוולדו, כיום הוא שוקל כ- 14 קג, וגובהו כ-80 סמ', מאז ומתמיד הוא היה באחוזון ה- 97 במשקל, ובגובה בסביבות ה- 70%, אך לאחרונה התאבון הולך וגובר יותר ויותר, במיוחד כשהוא רואה כל סוג של אוכל מולו, מבחינתו כל היום רק לאכול גם אם הוא לא רעב, הוא אוכל הכול, וכאשר הוא בוכה רק בקבוק או אוכל מרגיע אותו.
מאז שהוא נולד אני מנסה להלחם בזה, ומספר רופאים אמרו לי שכשהוא יגדל/ ילך הכול יסתדר, בעוד שהרופא ילדים הקבוע שלו הלחיץ אותי לצד השני וכל הזמו אמר שעלי לעשות לו דיאטה.
אני כבר מתוסכלת מאחר ואינני מצליחה לשנות את הרגלי האכילה או לשלוט בתאבון שלו או ברצון לאכול,ואני חוששת שהוא יגדל ויהיה ילד שמן, וכל ההשלכות שנובאות מכך- אורך חיים לא נכון , לא בריא, דימוי עצמי שלילי וכו...
אודה לכם אם תוכלו ליעץ לי מה עלי לעשות , או אם יש מכון שאפשר ללכת אליו לאבחון /יעוץ.
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לשירלי
לירן רוגב28/04/2009בשלב הראשון חשוב לשלול באבחון רפואי/גנטי קיום של בעיה אורגנית הקשורה למרכז השובע במוח, ותוכלי לקבל פרטים על כך מרופא הילדים. אם בעיות כאלו נשללות, יש קונצנזוס בקרב מומחים מתחום התזונה שלילדים לא עושים דיאטות, אלא מוודאים שהם ממשיכים להתפתח על האחוזונים שלהם. מה גם שאני מניח שמדובר בילד שעדיין לא הולך, וצריך לקחת בחשבון שכשזה יקרה התמונה עשויה להשתנות. בכל אופן, לאחר ששוללים בעיות גנטיות/אורגניות, מה שאני ממליץ זה לפנות לדיאטנית ילדים שתוכל לתת לך מידע, ייעוץ וליווי באופן ממוקד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)