צריכה עזרה!

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• צריכה עזרה!
    אני
    29/04/2009

סבלתי מאנורקסיה במשך כ-3 שנים. זה התחיל מצמצום קיצוני בתפריט ואכילה מועטה. ירדתי המון במשקל והפסיקה הווסת ממש בתחילת הדיאטה.
    כיום אני אוכלת תפריט רגיל של 1400- אני שומרת מזה על המשקל. הבעיה היא שאני כל הזמן נלחמת עם עצמי ומתפתה לאכול דברים בנוסף לתפריט.כמובן שאני לא עושה את זה אבל קשה לי להתחיל את היום בידיעה שעוד יום יהיה ניסיון לאכול נורמלי,ועוד פעם אני אצטרך להחזיק את עצמי מלאכול.
    אני לא יודעת מה לעשות אבל קשה לי לאכול תפריט נורמלי.
    אני מסוגלת לצום ימים שלמים או לאכול כל היום לי הפסקה, פשוט המנגנון של רעב ושובע כבר לא מתפקד אצלי.
    חשוב לי לציין שכרגע אני אוכלת נורמלי אבל זה מאוד קשה.
    כלפי חוץ אני משתדלת להראות שהכל בסדר אבל זה רחוק מזה.
    ועוד דבר- בעבר השתמשתי במשלשלים ועשיתי צומות רבים ובגלל זה עכשיו מאוד קשה לי ואני בעצירות רוב הזמן. אני לא יודעת מה לעשות כי אני לא רוצה להשתמש בתכשירים שעוזרים לעיכול מהיר ובטח שלא בכדורים או בכל דבר מלאכותי אחר. יש לכם פתרון?? זה ממש חשוב אני כבר לא יודעת מה לעשות !

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    צריכה עזרה!

הוספת תגובה

• תגובה

לירן רוגב
    29/04/2009

אחרי התמודדות של שנים עם הפרעת אכילה, הגיוני שלוקח זמן להתחבר שוב לתחושות רעב ושובע טבעיות. בהקשר זה, לא בטוח שהניסיון להיצמד באופן נוקשה לתפריט משרתת אותך. חלק מההתגברות על דפוסים של הפרעת אכילה זה היכולת ללמוד שוב לאכול בצורה גמישה, ולהבין שאכילה נורמלית חייבת לכלול גם מידה מסוימת של שינוי וגיוון, שלא מתאפשרת כשנצמדים בנוקשות לתפריט קלורי. גם העיסוק בספירה ובחישוב בדרך כלל מעצימה חשיבה "אנורקטית", ומקשה על ההשתחררות מדפוסים ממלכדים של הפרעת אכילה.
    לא כתבת אם היית בטיפול בעבר, אבל בכל מקרה אני ממליץ בחום להסתייע לפחות בליווי של דיאטנית שמתמחה בתחום הפרעות האכילה, ולשתף אותה בקשייך וברקע שלהם. מעבר לכך, ייתכן וכדאי גם לשקול פסיכותרפיה במקביל, מאחר ובדרך כלל הפרעת האכילה לא מתחילה ונגמרת רק באוכל ובמשקל, והטיפול המומלץ הוא שילוב של טיפול תזונתי ונפשי. במידה ותרצי הכוונה יותר מדויקת, את מוזמנת להתקשר לקו הסיוע שמספרו מפורסם למעלה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו