הערה למנהלי הפורום

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הערה למנהלי הפורום
    תמר
    18/05/2009

"הפרעת אכילה הן הפרעות פסיכיאטריות הגורמות להתנהגות אכילה קיצונית וחריגה." הייתי משנה את הניסוח למשהו קצת פחות קיצוני . אף אחד לא אוהב לחשוב שיש לו "הפרעות פסיכיאטריות" ...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הערה למנהלי הפורום

הוספת תגובה

• ...

אני
    19/05/2009

... אבל אם אכן יש לו "הפרעה פסיכיאטרית" שדורשת טיפול רציני, מידת אהבתו או אי-אהבתו לעניין אינה רלוונטית. לא בקונוטציות ובסמנטיקה עסקינן, אלא בתוכן ובמשמעות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ועדיין זה לא עוזר

תמר
    19/05/2009

יש הרבה אנשים שלא מבינים שהם בהפרעת אכילה . סמנטיקה היא מאוד חשובה במקרים כאלה . אם אני לא חווה את עצמי כבעל הפרעה פסיכיאטרית (שאצלינו , ההדיוטות, מתורגמת לטיפול תרופתי , אישפוזים וכדומה) למה שאחשוב שיש לי בעיה ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למה? - כי יש לך בעיה...

אני
    20/05/2009

והסמנטיקה אינה חשובה כלל. שנית - כל מופרע אכילה יודע שיש לו בעיה או שמשהו לא תקין וחמור מאד קורה לו. טבעה של הפרעת אכילה להשתלט על חיי קרבנה עד לחורבנו המוחלט - נראה לך שמה שמשנה זה משחק המינוחים "הפרעה פסיכיאטרית", "הפרעה פסיכולוגית" או - שומו שמים - מחלת-נפש לשמה? ואם תסתפקי "רק" ב-"הפרעה פסיכולוגית", מצבך ייטב? מסופקני. כי אם יש לך בעיה - היא כאן כדי להישאר עד שתילחמי בה, ולא משנה כיצד תכני אותה, וכל שכן בעיה כה חמורה שעלולה להרוג.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו