בולימיה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בולימיה
    noname
    25/05/2009

שלום,
    לאחותי הפרעות אכילה כבר שנתיים וחצי. זה החל באנורקסיה ועבר לבולימיה במשך הזמן. מתאפיין באכילה מוגזמת שאינה נורמטיבית, הסתגרויות בחדרים ומן הסתם הקאות. בחודשים האחרונים היא כביכול עברה את זה אבל הדפוסים ממשיכים ואני בחשד שחזרה לסורה לאחר זמן קצר, רק שעכשיו היא יותר מתוחכמת כדי שלא יגלו. גיליתי על דפנות האסלה סימנים לכך, הראיתי לאמי והיא אינה בטוחה שזה אכן קיא אלא ייתכן שאריות של number 2 (מצטערת על הבוטות). מבחינתי אין פה ספק. המשפחה מעדיפה להתעלם או לתת לה כל מה שהיא רוצה כדי שלא יהיו לה התקפי זעם. לדעתי זה רק מעודד את ההפרעה. מה עלי לעשות? איך להתמודד איתה? עימות מכיווני בעבר גרם להתרחקות שלה למשך זמן מאוד ממושך. אני יודעת שהתרחיש הכי טוב היה הצבת גבולות מצד הורי כהתניה שתלך לטיפול ואני כמעודדת ותומכת מהצד אך אם הורי אינם עושים את עבודתם, אולי אני צריכה להיות "הרעה" ולעמת אותה עם המצב?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בולימיה

הוספת תגובה

• תגובה

יעל שטראוס-הנדל
    26/05/2009

שלום לך,
    את מביעה דאגה רבה ובגרות כלפי אחותך, וזה ראוי לציון. לא ציינת מה גילך ומה גיל אחותך. עם זאת, לקיחת תפקיד ה"רעה" כפי שאת מתארת שהוא למעשה תפקיד ההורה זו אחריות גדולה לאחות. אני מניחה שאחותך רוצה אותך מתפקדת כאחות ולא כאמא או אבא (וגם את). אני מבינה את דאגתך ואת הקושי שלך לצפות בה עושה נזק לעצמה, אך הייתי מפנה את האנרגיות הללו לכיוון ההורים, מסבה את תשומת ליבם. האם אחותך נמצאת בטיפול? אם כן, הייתי אומרת להורים לפנות למטפל/ת ולשתף אותו/ה במה שקורה בבית.
    שיהיה לך המון בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו