שאלה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה
    flowmytears
    29/05/2009

אני חוששת שאני נמצאת על הגבול של הפרעת אכילה. עדיין בצד הבריא ללא ספק, אבל קרוב.
    ברגע שהבנתי לאן זה הולך (וזה לקח הרבה זמן לצערי), החלטתי לעצור את זה. אז הצלחתי בהחלט לעצור את זה בעצמי ואני נמצאת במקום יציב למדי, אלא שאני לא ממש מצליחה להשתפר ולהחזיר את המצב לקדמותו (כשהייתי אוכלת מה שבא לי בצורה בריאה ובלי לחשוב על זה יותר מדי) למרות שניסיתי.

הלכתי לרופאת המשפחה שלי על מנת שתפנה אותי לדיאטנית שתכוון אותי לחזור לתפריט נורמלי.
    אבל היא אמרה שהיא לא יכולה להגדיר את מה שאני מתארת כהפרעת אכילה (את לא בתת משקל,את בגבול הבריא, למשל) ולכן זה "לא בסל" לשלוח אותי למרפאה להפרעות אכילה. היא הפנתה אותי לדיאטנית "רגילה".
    אז השאלות שלי הן כאלה:
    כמה זה חשוב שאלך לדיאטנית שמתמחה בה"א?
    מה ההבדל בעצם?
    בכמה פגישות מדובר? אם מדובר ב1-2, אני מניחה שאוכל לפרגן לעצמי פגישה פרטית (אמור לעלות כמה מאות שקלים לא?). אם זה יותר... זה בעייתי.
    הבנתי שיש לדיאטניות כלמיני התמחויות (סכרת, ספורט וכו)- מה ההתמחות הכי קרובה לה"א? שאדע לאן ללכת...
    תודה...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• תשובה

לירן רוגב
    29/05/2009

קודם כל, משמח לשמוע שהצלחת לעצור את ההישאבות ולמנוע נזקים נוספים של ההפרעה, ושכעת את מוכנה לקבל עזרה כדי לוודא שאת ממשיכה להתחזק ולהשתפר. אני בהחלט הייתי ממליץ לפנות לדיאטנית שתחום מומחיותה הוא הפרעות אכילה, אבל איני יודע לומר לך מראש מה יהיה מספר המפגשים (אם כי אני מעריך שהוא יהיה יותר מאחד או שניים). ההבדל העיקרי בין דיאטנית שמכירה הפרעות אכילה לכזו שפחות מכירה את התחום, זה שדיאטנית שיש לה היכרות טובה עם הנושא יודעת לזהות את המחשבות, הטרדות ודפוסי הפעולה המזיקים בין השורות, ומסוגלת לעזור לחזק את הקול הבריא שרוצה להחלים ביותר מיומנות.
    אם השיקול הכלכלי אינו מאפשר כרגע, והיות ונשמע שאת עם יד על הדופק ומסוגלת להעריך מה מועיל לך ומה מדרדר אותך, מה שאת יכולה לעשות זה לנסות מספר מפגשים אצל דיאטנית דרך הקופה. תוכלי לשתף אותה במצבך ובדילמות שמעסיקות אותך, ויחד תוכלו לבחון אם יש תחושה שהתהליך מועיל לך או שאולי את זקוקה לטיפול אחר.
    בהצלחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו