אמא כנראה בולימית

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אמא כנראה בולימית
    עדי
    31/05/2009

היי אמא שלי אישה כבת 55 כל החיים סובלת מתסבוכים עם משקל שלה (היא שמנמנה)

פעם חשדתי שהיא מקיאה אחרי האוכל אבל אני כבר הרבה זמן לא גרה בבית

ולאחרונה שוב שמתי לב שהיא מרשה לעצמה לאכול הרבה ואז כנראה מקיאה (אחותי ראתה סימנים בשירותים)

אמא שלי אינה אישה בריאה ככ וסובלת מבעיות לחץ דם, התרחבות כלי דם , איננה עושה שום פעילות גופנית ולאחרונה גם סבלה ממחלת פציאליס

אינני יודעת באיזה תדירות היא מקיאה , וכל ניסיון לדבר איתה על הנושא נתקל בהכחשה מוחלטת

רציתי לשאול מה האפשרויות שלי כאן? למי אפשר לפנות?

אני בטוחה כשהיא הולכת לרופאים שונים עקב בעיות בריאותיות שיש לה אינה מזכירה כלל את הנושא ושאולי לרופאים חשוב לקחת את זה בחשבון ולראות את התמונה המלאה

אודה לכל עזרה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אמא כנראה בולימית

הוספת תגובה

• לעדי

לירן רוגב
    31/05/2009

מה שאת מתארת נשמע מסובך מכמה בחינות: לקושי לנהל דיאלוג ישיר עם מישהי הסובלת מהפרעת אכילה ומכחישה את הבעיה, נוסף גם הקושי של בת שצריכה לקחת על עצמה את התפקיד ההורי ולדאוג לאמה. כל מה שאני יכול להציע לך במצב המורכב הזה זה לנסות ולדבר באופן גלוי וישיר על חששותייך, ולבטא עמדה תומכת ומוכנה לסייע. אם תרצי את מוזמנת להתקשר לקו הסיוע להפרעות אכילה ולברר לגבי אפשרויות טיפול שונות, אך אמך אישה בוגרת, ועל מנת לקבל עזרה היא תהיה מוכרחה להכיר בבעיה שלה ולגלות נכונות לטפל בה. במידה ותבחרי להתקשר, אולי תוכלי לספר לה על השיחה שקיימת, ואף להציע לה את המספר על מנת שתעשה בו שימוש בעצמה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לעדי

יעל שטראוס-הנדל
    31/05/2009

שלום עדי,
    אני מסכימה עם מה שלירן ענה לך, אכן יש קושי גדול בלקיחת התפקיד ההורי במקרה שלך. עם זאת, רציתי להוסיף שתוכלי לפנות לקרוב/ת משפחה שקרובים לאימך, או לחברה טובה או כל אדם אחר שקרוב אליה ולשתף אותם. לעיתים להורה קשה להודות על בעיה אל מול ילדיו, ויותר קל מול אנשים אחרים.
    שיהיה בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו