העסקת בולמית לטיפול בפעוטות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• העסקת בולמית לטיפול בפעוטות
    אמא מודאגת
    01/06/2009

אני אמא לתינוק בן שנה.
    בימים אלו סיימנו מאמצים לגיוס המטפלת המושלמת אחרי מפח נפש עם מטפלת קודמת ומצאנו בחורה שהיתה לנו תקשורת מעולה איתה ונדמה כי היא מאד מתאימה לצרכים שלנו.
    מדובר בבחורה מאד מאד גדולה - בגובה וגם ברוחב.
    כמה שהיא גדולה, כך נראה שהלב שלה גדול...

איפה הבעיה?
    1) נדמה שהבנים נבהלו מהגודל שלה שכן הם בכו כשהם ראו אותה ואנחנו תוהים האם זו בעיה שיש לתת עליה את הדעת.
    2) לבחורה יש היסטוריה של אשפוז כשנה בגלל אנורקסיה והיום היא בולמית.
    כבר חתמנו איתה על חוזה ומהרגע ששמענו על זה התחלנו להלחץ. אולי מבורות.
    אנחנו עומדים לדבר איתה על זה כדי לנסות להבין קצת יותר על ההפרעה אבל חשוב לנו לדעת לשאול את השאלות הנכונות.

חשובה לנו חוות דעת מקצועית, האם מדובר בהפרעה אשר עתידה לסכן את ילדינו?
    אין לנו שקט לגבי המטפלת ואנחנו חושבים שמגיע לנו לשתף אותנו בחרדה שלנו ומגיע לה לדעת למה אנחנו חוזרים בנו מההחלטה להעסיק אותה (במידה ונחליט שזה מה שנכון).

חשוב לי לציין כי אנחנו משפחה שמאמינה בסובלנות וקבלת השונה ושאנו לא מעוניינים להיות מונעים מבורות אבל שקט נפשי הכרחי לנו כשמדובר בילדינו היקרים לנו מכל.

תודה מראש.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תשובה

לירן רוגב
    02/06/2009

להשאיר את הילדים עם אדם זר זה בלי קשר צעד לא קל, ואני מבין את הרצון למצוא מטפל מושלמת. בפועל, תאלצי כנראה להסתפק במטפלת אנושית. לגבי שאלת הגודל שלה, איני רואה רלבנטיות - אם היא היתה אישה גדולה ללא הפרעת אכילה גם היתה בעיה?
    לגבי הפרעת האכילה, אני חושב שטוב אתם עושים בכך שכוונתכם לדבר על כך ישירות. האשפוז בעבר אינו רלבנטי גם הוא, אבל היות ואת מתארת שגם כיום נמשכת בעיה, אולי תוכלו לברר איתה במה מתבטאת הפרעת האכילה כיום וכיצד היא משפיעה על תפקודה היומיומי. אין פה תשובה מקצועית חד משמעית, ותצטרכו פשוט לשמוע אותה ולקבל החלטה כהורים, האם אתם חשים שהדברים ששמעתם מרגיעים אתכם או לא. אני חושב שעצם הנכונות לנהל איתה דיאלוג ישיר על הנושא היא המשמעותית, ומעידה על המידה בה חשוב לכם לפעול על סמך הערכים החשובים לכם.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דעה לא-מקצועית.

אני
    03/06/2009

יצוין מיד שאינני אשת-מקצוע, ובחרתי להגיב לפנייתך עקב הבנתי ללבך ולדאגתך. אני עצמי לוקה בהפרעת-אכילה עיקשת שנים לא מעטות, וגם גדלתי בבית הזוי אכילתית - אם ניתן לקרוא לזה כך (וסליחה מראש על לשון הארס), כך שאני "סגורה" ומנוסה משני הכיוונים (לצערי הרב).

בגדול, אני לא חושבת שיש מקום לפסול את המטפלת רק בגלל מחלתה/בעייתה. מוזר לי שהיא בחרה לחשוף בפניכם את פרטי מחלתה, כי בדר"כ מופרעי-אכילה מסתירים את היותם חולים, וכל שכן בניסיונם להתקבל לעבודה חדשה. אך אולי זו דווקא נקודה חיובית, משום שכך היא מאותתת לכם שהיא כנה, ישירה ואחראית, ומן הסתם היא לא היתה מכשילה את עצמה בקבלה למשרה שהיא באמת חפצה בה.

לדעתי, יש להתייחס לבולמיה שלה כאל כל מחלה כרונית אחרת, היינו - להתייחס לנקודה האם היא מטופלת ומושגחת איכשהו/היכנשהו והאם היא דואגת לעצמה לפי מסוגלותה, כמובן. בנוסף, יש לשים דגש על המשרות הקודמות שלה, מידת יציבותה בהן ועל הרקע שהיא באה ממנו. מבחינת הזנת הילדים - לדעתי הבולמיה שלה לא אמורה להשפיע על אופן הזנת הילדים שלך או על התנהגותה הנפשית איתם אם היא מיוצבת נפשית (אני טיפלתי בילדים קטנים בהיותי אנורקטית "סודית" ולא היתה שום השקה בין התנהגות האוכל הנורמלית איתם לבין ההפרעה הסודית שלי בחדרי-חדרים). אבל - וזה מניסיון לצערי- התנהגות אכילה לא נורמלית מעל פני השטח כן עלולה להשפיע לרעה על הילדים, כי הם רואים, שומעים וקולטים הכל גם כשנדמה למבוגרים שלא. לפיכך, טוב שאתם מתכננים לדבר איתה ולהבהיר את התמונה לגבי מצבה העכשווי, בתקווה שהיא תבחר שוב בדרך הכנות בעת פרישתה מולכם. אל תהססו לשאול אותה את השאלות שמציקות לכם כדי לקבל החלטה שתניח את דעתכם. וכמובן שקיימת אפשרות של העסקה לתקופת ניסיון המוסכמת מראש על שני הצדדים אם בגדול אתם מעוניינים אבל "עוד לא סגורים על זה".

לסיכום - לדעתי אין מקום לפסול מראש, אבל יש כמה נקודות חשובות שיש לתת עליהן את הדעת. כאמור, זוהי רק דעתי האישית.

מקווה שעזרתי קצת...

בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו