מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- טיפול פיסכולוגי...רוית04/06/2009
חזרתי למקום שבו הייתי מטופלת לפני כמה חודשים ושם הם מעונינים שוב לעשות לי הערכה.
הבעתי את עמדתי לגבי הטיפו להפסיכולוגי שניתן לי בעבר (שיחות) הפסיכולוגית הייתה אדם שרק מקשיב לא מכוון ולא כלום, הדיאטנית שלי אמרה שאני צריכה להגיד מה שאני חושבת ויכול להיות שטיפול של רק שיחות לא עוזר לי בכלל.
שבוע הבא יש לי פגישת הערכה עםפסיכולוג והיא אמרה לי להגיד לו את מהש אני חושבת ושיכול להיות שצריך לעשות לי טיפול קונגטיבי התנהגותי (שזה ממש שיעורי בית וכאלו ככה הבנתי)
איך אני אמורה להגיד לו ולרמוז לו שזה מה שאני צריכה ולא סוג של טיפול של שיחות?
כי אם אכנס שוב לטיפול של שיחות בלבד לא נראה לי שהדבר יצליח.
לעזרתכם אודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לרוית
יעל שטראוס-הנדל04/06/2009שלום רוית,
אני מסכימה שאת צריכה לדבר על הקושי שלך בסוג הטיפול שהיית בו. טיפול הוא מקום בו מדברים בין היתר על הקשר הטיפולי עצמו, ולכן חשוב לשתף ולפתוח את הנושא. במהלך הטיפול יש למידה הדדית הכוללת, בדיקה של מה מתאים לך בתוך הטיפול, מה מפריע לך, מה את מבקשת וכו'.
אני ממליצה לך לפתוח את הנושא כפי שהצגת אותו פה ולשתף במה את מרגישה, מה את חושבת שיכול לעזור, מה בדיוק מפריע לך.
חשוב לציין שפעמים רבות אנחנו מחפשים תשובות מהמטפלים שלנו, או נוסחאות פלא שיעזרו לנו. בדרך כלל אין להם אותם, אלא התשובות נמצאות בתוכנו. אך עם זאת, חשוב לשתף במה שעובר עליך ובמחשבות שלך בנושא.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)