חושדת באחותי..מה לעשות?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חושדת באחותי..מה לעשות?
    xxx
    07/06/2009

שלום אני בת 25 ויש לי אחות קטנה בת 17.
    לאחרונה אני חושדת שאחותי מקיאה..בחודשים האחרונים המחשבה עברה במוחי,אך השבוע נכנסתי אחריה לשירותים וכנראה שהיא שכחה להוריד את המים, וכבר באותו ערב שהיא הסתגרה באמבטיה,הקשבתי, ושמעתי אותה מקיאה.
    כבר באותו ערב קראתי לה לחדרי אמרתי לה להיכנס ושאני רוצה לדבר איתה,אך סירבה ואמרה שאין לנו על מה לדבר למרות שלא העליתי בכלל את הנושא,היא מיד יצאה מהחדר כאילו ידעה מה אני הולכת להגיד לה.
    שמאז ומתמיד היינו קורבות ולאחרונה התרחקה קצת.
    מה עושים?איך ניגשים לנושא ומפסיקים את זה מייד????

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חושדת באחותי..מה לעשות?

הוספת תגובה

• דבר נוסף..

xxx
    07/06/2009

חשוב לציין שלא ראיתי שהיא אוכלת בצורה מוגזמת
    היא ילדה מדהימה,חכמה ויפה,יש לה מבנה גוף נורמלי
    אני לא יודעת אם באמת מדובר במחלה אך אני לא מוכנה להסתכן, ואם כן מדובר בהפרעה אני לא רוצה שהמצב יהיה גרוע יותר,לדעתי זו התחלה אך איך עוזרים לה כבר עכשיו?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה

יעל שטראוס-הנדל
    08/06/2009

שלום לך,
    נשמע שאת מאד דואגת לאחותך ושיש לכן קשר טוב למרות ההתרחקות שחלה לאחרונה.
    אני מציעה לך לנסות ולדבר איתה בעדינות וכמו כן לפנות להורים ולשתף אותם במה שמתרחש עם ביתם. אני מניחה שהיא לא תרצה לשתף אותם אך יש לכך חשיבות רבה.
    הצעד הראשון הוא שאחותך תשתף במה שעובר עליה ופניה לסיוע מקצועי הולם.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יעל שלום

xxx
    10/06/2009

ניסיתי שוב לדבר עם אחותי,ושוב היא סירבה לדבר כאילו ידעה מה אני רוצה להגיד לה,ושוב לא הספקתי להתחיל לדבר על הנושא.
    היום שוב ראיתי אותה מסתגרת בשירותים אחרי שסיימה לאכול. ולשבת בצד ולדעת שאין לי מה לעשות זה מעצבן וכואב.
    היא לא מוכנה לדבר,ואת ההורים שלי אני לא רוצה לשתף מכיוון שאני יודעת שאמא שלי לא תעשה את הדבר הנכון.
    איך אני בכל זאת כן עושה משהו למרות שהיא לא מעונינת לקבל עזרה ??
    ( בהנחה שהיא מנחשת נכון על מה אני רוצה לדבר איתה).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה

יעל שטראוס-הנדל
    10/06/2009

שלום לך,
    תחושת חוסר האונים אכן קשה ומתסכלת עבורך, אך חלק נכבד מהמחלה הזו זה ההסתרה, ההכחשה וההתנגדות לקבל עזרה.
    לפי הסממנים שאת מתארת, זה אכן סוג של הפרעת אכילה. את לא יכולה לקחת עליה את כל האחריות, ולכן את חייבת לשתף מישהו קרוב שיוכל לעזור בעניין. היא מתחת לגיל 18 ולכן מבחינה חוקית עדיין תחת השגחת ההורים. אני מציעה לשתף את ההורים, למרות הפחד שלך מהתגובה שלהם. בקופות החולים ישנן מרפאות המתמחות בהפרעות אכילה הכוללות גם הדרכת הורים, בדיוק למצבים כאלה.
    ההתמודדות והאחריות לעניין הזה הן קשות ולכן אני ממליצה בחום לשתף (אולי אפילו מישהו אחר שקרוב אליה ובוגר כמו יועצת, רופא משפחה, מורה וכו').
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו