אכילה מופרזת

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אכילה מופרזת
    שרון
    11/06/2009

אני מנסה וניסיתי כל דיאטה אפשרית כמעט מקבוצות תמיכה ועד למחטים וכדורים כבר שנים ,אני לא מצליחה להפסיק לאכול אני לא יודעת מה גורם לי לזה ,כמויות האוכל והזלילה שלי לא מובנות גם לי אני יכולה לאכול אלפי קלוריות ביום ועד שאני לא "מתפוצצת"אני פשוט לא מפסיקה בייחוד כשלא רואים אותי כמובן ,אני נשואה עם ילדה ,שוקלת 80 וגובהי 160 ס"מ אני הולכת ומשמינה בלי מעצורים ,בבקשה אפשר לייעץ לי מה לעשות?עברתי כל בדיקה אפשרית בדיקות כלליות והכל בסדר אני פשוט מרגישה "חזירה"ולא מפסיקה ,אני מאד אודה לכם אם תייעצו לי מה לעשות, תןדה ושבת שלום

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אכילה מופרזת

הוספת תגובה

• לשרון

לירן רוגב
    12/06/2009

בניגוד להפרעות אכילה כמו אנורקסיה ובולימיה, שם ברור שהצמצום התזונתי הוא רק חלק מתמונה רגשית אישיותית רחבה יותר, על אכילת יתר נוטים לפעמים להסתכל דרך משקפיים מצומצמות, כאילו כל הבעיה היא המשקל וכל מה שצריך זו דיאטה. זו עלולה להיות ראיה מאד בעייתית וחלקית, ואני מציע לשקול התייחסות רחבה יותר לבעיה, כלומר לדאוג לא רק לטיפול תזונתי אלא גם לטיפול פסיכותרפויטי שבו אפשר יהיה להבין על אילו חסכים או מצוקות יושבים הדפוסים האלו. אגב, בימים אלו יצא ספר של אורית זאבי-יוגב שנקרא "רדו ממני", וכולו מוקדש לסיפורים טיפוליים על התמודדות עם אכילת יתר והשמנה, מומלץ בהחלט.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו