מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- להפסיק להשקל לתקופת ההחלמהתמר06/07/2009
עוד משהו
אני חושבת שהכי נכון זה להפסיק להשקל בתקופת ההחלמה. לא חייבים כמובן , זו רק המלצה ואצלי זה הגיע בסופה של תקופה ארוכה . הפסקתי להקיא והמשכתי להשקל . התגובה הראשונה של הגוף זה לעלות במשקל כמובן. אחרי שהטרפתי לעצמי את המנגנונים כל כך הרבה שנים עם אוכל-הקאה-אוכל הקאה , הגוף שלי לא ידע מה לעשות עם עצמו .
זה ביאס אותי רצח . אני מודה שהיו ימים שהם הבאסה הייתה כל כך גדולה ששקלתי חזרה מהירה ובטוחה להקאות . באותה תקופה בערך התחלתי להתאמן עם מאמן כושר פרטי (מאוד מומלץ למי שיכול להרשות לעצמו) . הוא הציע בשלב מסוים פשוט להפסיק להשקל ומיקד אותי במדדים אחרים שקשורים לבריאות . המיקוד שלי הפך להיות להגיע למטרות דופק לדקה באימון אירובי , מרחקים שני עוברת על ההליכון . דברים כאלה , במקום השיעבוד לספרות הדיגיטליות של המשקל.
אני הרי כל כך מכירה את זה , לקום בבוקר , להשקל , חצי קילו יותר הורס את כל הבוקר . אני כישלון , אני בחיים לא אצליח . חצי קילו פחות ואני בעננים , מרגישה שהחיים נפלאים .
זה נראה לי עכשיו כל כך פתאטי ..איך נתתי במשך שנים לחצי קילו לקבוע את כל תחושת הערך של עצמי באותו היום. עכשיו חזרתי להשקל אחרי קרוב לשנה וחצי שלא נשקלתי . המפגש עם המאזנים היה חוויה אחרת לגמרי . אני לומדת את תנודות המשקל שלי ורואה את המשקל העודף שצברתי בתקופת ההחלמה שלי נעלם מחודש לחודש. לא משועבדת לספרות האלה יותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לתמר
מנסה לשכוח.07/07/2009ושוב, כהגרל אני מגיבה לך.
את לא סתם חזקה, את לא סתם מעודדת, את לא סתם כותבת בשבילך עצמך וכדי שאנשים יושפעו לטובה ממך, את לא סתם מצליחה ..
מגיע לך, את מדהימה ואת בהחלט מעוררת בי מחשבות אופטימיות.
כמה טוב לראות שאת מצליחה לאט לאט, וכשאת מתחילה לדבר על דברים בעבר .. ברור לי שדברים לוקחים זמן, והעליות והירידות לא יאחרו לבוא, אבל גם ברור לי שאת חזקה ואת בהחלט מסוגלת.
אני חושבת שלא להשקל זה דבר חכם, כבר מההתחלה.
אצלי זה היה שונה לגמרי .. אני לא רוצה לתת שם של מחלה או משהו כזה למה שעבר עליי, אבל בתקופה של כל הבאגן המוזר הזה ( שאני מכנה אותו " הרס עצמי " שבתוכו היו גם עינייני אוכל .. ) לא נשקלתי בכלל. טוב, אולי רק פעם או פעמיים. מצד אחד זה היה יתרון .. אבל גם חיסרון.
ובסופו של דבר( למרות שעוד לא הגעתי לסוף), במחשבה האופטימית הראשונה שלי שאמרה לי לצאת מכל הבלאגן, הייתי במקרה צריכה ללכת לבדיקה ושם גם ראיתי שבכל התקופה הזו, לא פחות ולא יותר עליתי (פאקינג) 8 קילו בחודשיים .. מה שאומר שהכל קרה להפך, ואולי טוב שכך (?).
מה שאני רוצה להגיד בכל החפירות האלה שאני לא יודעת אם להשקל או לא זה דבר חכם, אבל ברגע שהמספרים המכוערים האלה ניצבים מולך כל בוקר והם אלה שמחליטים מה יהיה לך היום .. זה באמת נוראי.
ואני שמחה שאת כבר לא "משועבדת" להם.
בהצלחה ותודה רבה לך !!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי יקירתי
תמר07/07/2009תודה על המילים החמות שלך .
לא ממש הבנתי מהי " תקופת הבאלגאן " שבסופה עלית כמה שעלית .מבין השורות שלך אני קוראת שהיה לך קשה מאוד .
פנית לאוכל כשהיה לך קשה . זה הכי טבעי בעולם . משהו אחר היה פונה לאלכוהול או לסמים . את פנית לאוכל . למה פנית לאוכל , זה משהו שתצטרכי לברר עם עצמך ולשם אני הייתי הולכת. לברר אחת ולתמיד מה הסיבות שגורמות לי לאכול ככה . בלי שליטה
כי אם לא תעשי את זה , את עכשיו בתקופה טובה , קצת דיאטה וכושר ואת חוזרת לעצמך .
אבל מה יקרה בפעם הבאה שיהיה לך רע? לאן תברחי ?
אני מאחלת לך את כל הכוח שבעולם (נראה לי שיש לך )
תמר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלתמר
מנסה לשכוח.08/07/2009הי תמר,
מצטערת שיצאתי לא מובנת וסתם בלבלתי את כל העיניין ..
תקופת ה"באלגן" הייתה בשבילי תקופה של הרס עצמי, תקופה שבה לא הייתי מי שאני באמת ופשוט הפרעות אכילה.
אני לא יודעת איך בדיוק הכל התחיל, אני די בטוחה שהכל התחיל כי רציתי שישימו לב לזה שמשהו קורה אצלי - וזו הייתה טעות נוראית, בעיקר מפני שאני ילדה חברותית מאוד ומקובלת בחברתה , אבל בכל זאת .. היייתי באיזה שהי מצוקה שנבעה מכל מיני דברים וגם כנראה ממחשבות טורדניות ולכן כל הסיבוכים החלו.
בהתחלה הכוונה שלי הייתה סתם שישימו לב אליי, אחרכך באמת רציתי להרזות .. ובשלב מסוים הרזון זה לא היה הדבר שהכי עיניין אותי, מה שהיה הכי חשוב לי הוא שמישהו יעצור אותי ושאני אהרוס את עצמי. מאוד סתרתי את עצמי.
בכל מקרה .. התכוונתי לזה שעליתי הרבה במשקל למרות שהכוונה הייתה לרדת במשקל, דבר זה השתייך להודעה הקודמת שלך ולכן ציינתי את זה שאני לא יודעת אם זה טוב להשקל או לא .. למרות שבאיזה שהו מקום אני יודעת שלהשקל זו טעות.
תודה רבה לך !!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)