מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מבקשת עזרה או ייעוץ מקצועי בנושאEvelin07/07/2009
שלום,
שמי אוולין ואני בת 18 בקרוב. יש לי בעיות עם האוכל ולפי מה קראתי יש לי דפוס חשיבה של שמנה. אני חושבת על אוכל, כל הזמן.. גם בזמן עיסוקים אחרים אני לא מפסיקה להסתכל על השעון ולחכות מתי אוכל. אני סופרת קלוריות ומשתדלת לשמור על דיאטה של 1000 קלוריות ביום.
לפי נוסחת הBMI שהתוצאה שלי בה היא 17.2 אני בתת משקל (משקל 48 וגובה 1.67) אבל אני עדיין מרגישה שיש לי המון המון שומנים בירך הפנימית ושהבטן שלי תמיד תמיד נפוחה. אני מתביישת ללבוש בגד ים, גופיות ומכנסיים קצרים. אני סובלת מאוד כי אני לא מסוגלת לאכול אוכל שאני אוהבת ועל כל ביס יש לי מצפון, קשה לי מאוד להתמודד עם המצב מה עליי לעשות כדי לא לחשוב על הזמן על אוכל בצורה כפייתית וללא הפסקה ולשנות את דפוס החשיבה השמן שלי לדפוס חשיבה של אדם רזה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכחתי להוסיף
Evelin07/07/2009לפני שנתיים הייתי כמעט אנורקסית ולא אכלתי כלום עד איומים מבית הספר, ואחר כך עברתי להקאות. ההקאות הקבועות אחרי כל ארוחה נפסקו אבל בשנה האחרונה אני נוטה להקיא לעיתים פעם בשבוע פעם בשבועיים ובתקופה האחרונה בגלל הדיאטה וחוסר אכילת ארוחות "משביעות" הפסקתי להקיא.
באמת שוב אני מאוד רוצה לבקש עזרה, אני מפנטזת על כל אוכל שאני רק רואה ונלחמת עם עצמי למה לא כדאי לאכול אותו, וקשה לי מאוד להיות במקומות עם ריחות של אוכל זה מאוד מקשה עליי והתיאבון גובר גם אם אכלתי בידיוק 10 דקות לפני.
בבקשה עזרו לי.
אוולין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לאוולין
יעל שטראוס-הנדל08/07/2009שלום אוולין,
נשמע שאת סובלת ממצבך הנוכחי ורוצה שדברים ישתנו. האם היית בטיפול בעבר? כי לפי מה שאת מתארת אכן יש בעיה והיא חייבת להיות מטופלת. האם מישהו יודע מה עובר עליך?
כל מה שאת מתארת אלה הם סימפטומים שמעידים כי יש קושי ובעיה. אני ממליצה מאוד לפנות למישהו שיעזור לך להתמודד עם הקושי, ועדיף להתחיל בשיתוף ההורים (אם אינם יודעים עדיין). מומלץ לפנות לטיפול כוללני במרפאות המתמחות בהפרעות אכילה ושם יעבדו איתך גם על הפן התזונתי וגם על הנפשי. חשוב שתביני מאיפה מגיעות המחשבות וההתנהגויות הללו וכך תוכלי לשלוט בהם יותר.
המון בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)