בולמיה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בולמיה
    שני
    27/08/2007

היי אני בת 24 ואושפזתי לפני כ3 שנים במחלקה להפרעות אכילה בתל השומר , בזמנו זה התיל מאנורקסיה ובמהירות התפתח לבולמיה . שאלותיי הן1.אין לי מחזור כבר שנתיים האם זהו נזק בלתי הפיך?2. כל הפנים שלי נפוחות כולל הגרון כתוצאה מההקאות האם גם זה נזק בלתי הפיך? 3. האם בולמיה גורמת לבעיות קשב וריכוז אם אני במשקל תקין? כיום אני עדיין בתוך המחלה ואין ביכולתי להרפות ממנה , אמנם הגעתי לתל השומר במשקל של 38 ק"ג כאשר גובהי 1.69 וזה היה באמת מזעזע כיום אני שוקלת 50 אבל עדיין מקיאה לפחות 3 פעמים ביום . לפחות הצלחתי לאמר לעצמי שאני חייבת לצאת מכלל סכנה למרות שהמצב כיום לא מזהיר אני חושבת שהטיפול הציל את חיי והאיר את עיניי .אשמח למענה .. א .

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בולמיה

הוספת תגובה

• לא.מ

ד''ר סיגל אלון
    28/08/2007

שלום לך,
    1. אכן לפני 3 שנים מצבך היה קשה ביותר והגעת לתת- משקל קיצוני ומסכן חיים. היום את עדיין בתת משקל ואת צריכה לעלות במשקל ע"מ שהוסת תחזור. עם העליה במשקל, את תקבלי שוב וסת, אך חשוב שתדעי שמעבר לאי קבלת המחזור ישנם נזקים בלתי הפיכים, אשר נגרמים כתוצאה מהפרעות הורמונליות, כמו אוסטיאופורוזיס. בהקשר זה, אנא פני לאנדוקרינולוג ועשי בדיקות דם ובדיקה של צפיפות עצם.
    2. ההקאות גורמות לנפיחות בבלוטת הרוק בלחיים וסביר להניח שזו הסיבה שפנייך נפוחות... עם הפסקת ההקאות, גם הנפיחות תרד.
    3. כאמור, את עדיין לא במשקל תקין ומעבר לכך עדיין עסוקה עיסוק יתר בנושא אוכל, מראה ומשקל וייתכן שאלו פוגמים ביכולת הריכוז שלך. הפרעת אכילה פעילה גורמת באופן עקיף לבעיות בריכוז ובקשב.
    4. את זקוקה להמשך טיפול בהפרעת האכילה שלך.
    אנא טפלי בעצמך!!!
    בהצלחה, דר' סיגל.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו