חוסר תאבון של סבתא

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חוסר תאבון של סבתא
    דן
    11/07/2009

שלום, שמי דן.

סבתי בחודשים האחרונים חשה בחוסר תאבון ואינה רוצה לאכול כלום.

היא "דוחפת" את האוכל לפה כאילו זה תרופה והיא לא יכולה להסתכל על אוכל.

שרה בת 89 ולפני שנתיים נפלה מכיסא ומאז חייה השתנו, לא יכולה ללכת כמעט, ולעשות דברים בסיסיים כאלו ואחרים ומאז אותה נפילה יש לה גם מטפלת פיליפינית. היא עברה כמה ניתחים ומצבה הבראיתוי ממשיך להדרר והיום היא שוקלת 40 קילו!

הרופאים שלה לא יודעים מה לעשות ומי למי לפנות. בבקשה תעזרו לי! למי לפנות? מה לעשות?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חוסר תאבון של סבתא

הוספת תגובה

• לדן

לירן רוגב
    12/07/2009

שלום דן,
    אם הרופאים שוללים מקור גופני/רפואי לחוסר התיאבון, ניתן לפנות לאנשי מקצוע מתחום הפסיכוגריאטריה (טיפול נפשי בקשישים). קיים מכון פסיכוגריאטרי באיכילוב שמקבל מטופלים מכל הארץ, וכמובן שקיימים גם מרכזים ומטפלים רבים נוספים. ייתכן שתוכל לקבל מידע נוסף על כך מרופאיה של סבתך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום דן

אני
    12/07/2009

בעקבות מקרה דומה במשפחתי, הייתי ממליצה לך להתקשר לקופ"ח של סבתך ולברר לגבי שירותי היחידה הגריאטרית שלהם. יש בקופ"ח שירות גריאטרי מיוחד שמבצע מעקב אחרי קשישים חולים ובייחוד כאלו המחלימים לאחר אשפוזים בבתי"ח. לדעתי בכל קופ"ח יש "חיה כזאת", אז כדאי לברר ולשאול. ואם לאחר כל הבדיקות יתברר שסבתך לוקה "רק" בדיכאון - הייתי ממליצה מאד להשתמש בכדורים אנטי-דיכאוניים גם אם היא תתעקש שלא לעשות זאת, כי זה עשוי להציל את חייה.

בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו