מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- צם לחלוטין ועולה במשקלגיל21/07/2009
שלום,
אני בן 28 בעל גובה 1.76 ושוקל כיום 84. אני בעל עודף משקל קל והייתי רוצה להגיע למשקל תקין. הייתי אצל דיאטנית אבל היא לא ממש עזרה לי.
החלטתי לעשות מעשה אסור ולצום במשך שבוע שלם. אז שבוע שלם כל מה שנכנס לפה שלי היה מים ודיאט קולה. בשבוע הזה הצלחתי להוריד 5.7 קילו והצלחתי להגיע למשקל שלי היום 84. שאני אומר שבוע צום הכוונה ל-6 ימים (בסעודת ערב שבת וארוחת שבת בבוקר אכלתי דג עם סלטים אבל לא יותר מזה) ביום ראשון של השבוע שאחרי הירידה מצאה חן בעיני אז החלטתי לנסות את זה לעוד שבוע אחד ודי.
הבעייה מתחילה פה: לא רק שאני לא מצליח לרדת בכמויות כמו שבוע שעבר אני גם עולה במשקל למרות שלא בא אוכל לפי כבר כמה ימים!!!
איך יתכן מצב שאני לא מכניס כלום לגוף ואני עולה במשקל?!
אני לא עולה דרסטית בסה"כ 100-200 גרם, אבל אני בכלל אמור לרדת במצב של צום.
הייתכן שבמצבי הנוכחי אני צריך לאכול טיפה בשביל לרדת במשקל? יש מציאות כזו?
אני מבקש לא לקבל נזיפות או תוכחות לגבי אופן הדיאטה הזאת. אני מודע לסיכון שבדיאטה כזו, ואני מתכונן להפסיק אותה לאלתר, אך אני עדיין מתעניין בפלא הזה שאני לא אוכל ועדיין עולה במשקל? ממה נובעת העלייה במשקל אם אני לא מכניס אוכל לפי???
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לגיל
לירן רוגב21/07/2009אין לי אפשרות או כוונה לתת לך ייעוץ והכוונה בנושאי צום, אבל חשוב לדעת שהגוף האנושי לא אוהב שמתעללים בו, והוא נלחם חזרה. יש מונח תזונתי הקרוי "התייעלות", ומשמעו שכשעושים שינויים דרסטיים בתזונה הגוף מתחיל להשתמש באופן יעיל יותר באוכל שהוא כן מקבל. המשמעות של זה, אגב, היא שאם מצמצמים את התזונה באופן קיצוני ולא מפוקח, שחזורים לאכול את הכמויות הקודמות עלולים לעלות במשקל אף יותר. אני ממליץ לך לא לעשות שינויים כאלו באופן עצמאי, גם אם בשלב הראשוני אתה מרגיש שיש תוצאות וזה מוצא חן בעינייך. בסופו של דבר, אין תחליף לתהליך מווסת ומפוקח על ידי אנשי מקצוע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני בן 29
חליל06/09/2009אני כבר חודש לא אוכל אחי
אני מתפלל כל יום שהפעם זה יצליח ואגיע למשקל 45
אני 8 שנים מתנדנד עם המשקל ועם ימים וחודשים של צום
הפעם אני אצליח לצום אפילו שנה
אני חייב להגיע למספר הרצוי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלחליל
לירן רוגב06/09/2009אחרי 8 שנים של תנודות אולי הגיע הזמן לשקול פתרונות אחרים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)