דיאטות כאסח לא עובדות - חלק ראשון

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דיאטות כאסח לא עובדות - חלק ראשון
    תמר
    21/07/2009

הנה משהו חשוב שלמדתי ממאמן הכושר שלי (והוא גאון לא קטן , תאמינו לי ). הורדה במשקל היא בסופו של דבר מתמטיקה פשוטה : תוציא יותר ממה שאתה מכניס = ירידה במשקל . תוציא פחות = עליה במשקל . נשמע פשוט נכון ? נחתוך את כמות הקלוריות בחצי או יותר , נעשה כושר והתוצאה תהיה ירידה במשקל .נכון ?
    אז זהו , שלא .
    בואו ניקח לדוגמא אישה שרגילה לצרוך 2,000 קלוריות ביום ולשרוף 2,000 קלוריות ביום. הגוף שלה חי בתחושת רווחה , הוא מבזבז קלוריות בלי לחשוב יותר מידי . ואז יום בהיר אחד היא מורידה את כמות הקלוריות ל 900 קלוריות ביום . בתקופה הראשונה הגוף ממשיך "להשתמש" ב 2,000 קלוריות ביום למרות שהוא מקבל פחות . התוצאה היא ירידה במשקל. ולכן בשבוע הראשון של הדיאטה תמיד תמיד יורדים הרבה במשקל. אבל אז הגוף מבין שמשהו פה השתנה . הוא מקבל פחות קלוריות , מבחינתו , יש פה סימן למצוקה . הדבר הראשון שהגוף יעשה זה לעצור את הירידה במשקל. בשבוע השני בדרך כלל יורדים הרבה פחות מהשבוע הראשון או שלא יורדים בכלל . נכון ? אבל הקטע הבאמת קטלני הוא שהגוף החכם והנפלא שלנו לומד להתייעל . הגוף בעצם עושה שני דברים: קודם כל הוא מלמד את עצמו לחיות על 900 קלוריות ביום . דבר שני , הוא מתחיל להציק : הוא משדר תחושות רעב, חולשה, עייפות . הכל כדי שניתן לו לאכול . אני ממשיכה בהודעה הבאה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• דיאטות כאסח לא עובדות - חלק שני

תמר
    21/07/2009

אז בסופו של דבר מתחילים להשבר . כמה אפשר עם הניג'וסים האלה של הגוף ? עם הרעב והתשישות ? אז האישה ההיא שדיברנו עליה , מתחילה לאכול . וחוזרת לתפריט של 2,000 קלוריות ביום
    וכאן מגיע האבל הגדול ... קודם היה לה גוף ש"ביזבז" 2,000 קלוריות ביום . עכשיו יש לה גוף יעיל שעושה את אותם ביצועים , אבל על 900 קלוריות ביום .
    ועוד לא הכנסתי לתמונה חסכים נפשיים שגורמים לה לאכול עכשיו את כל הגלידות שהיא לא אכלה קודם . אז אנחנו מדברים כבר על 3,000 קלוריות ביום ..
    אם היא לא הייתה מרעיבה את עצמה , היא הייתה ממשיכה לקבל 2,000 ולשרוף 2,000 . אבל עכשיו היא צורכת 2,000 ומוציאה 900 .. והפער הזה של 1,100 קלוריות ביום הולך ישר לשומן ולקילוגרמים עודפים . והמשקל הזה עולה מהר מאוד .
    לכן כל כך הרבה אנשים שעושים דיאטות כאסח , לתקופת זמן מוגדרת ומורידים 10 קילו בחודש , כמעט תמיד מחזירים אותם , בדרך כלל עם ריבית של 2-5 קילו נוספים .
    אחרי שנים ב "ביזנס" , לדעתי הצנועה - הדרך היחידה לרדת במשקל היא לבצע שינוי מהותי ויסודי בדרך החיים שלנו . להבין בראש ובנפש שככה אנחנו הולכים לחיות .
    להתייעץ עם דיאטנית ולבנות תפריט שפוי שיגרום לגוף לאבד משקל בלי להכנס למצוקות והתייעלות . לעשות הרבה כושר . והכי חשוב , להבין שזה לא יקרה מהר . זה יקרה לאט אבל בטוח . והמשקל הזה לא יחזור יותר . אני כבר שם . באות איתי ?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לתמר ה-מדהימה.

מנסה לשכוח.
    22/07/2009

וואו זה מדהים, ורק עכשיו נופל לי האסימון למה קרו לי כל מיני דברים בקשר למשקל. כנראה שהחכמה לא פועלת בכל התקופות הנוראיות האלה.

ממש טוב לקרוא את זה, אני שמחה לשמוע שלמדת את זה ושאת מתקדמת לאט לאט.
    אני בהחלט רוצה לבוא איתך (:

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו