מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- עזרה לאחיינת שלי, צריכה את עזרתכםלין30/07/2009
שלום לכם מטפלים יקרים,
קודם כל אני רוצה להגיד לכם שאתם עושים דבר מבורך ביותר, אני יודעת כמה פורמים הם מקור ותמיכה ועזרה עצמית עבור לא מעט אנשים.
אני עצמי מטפלת, אך מתחום אחר, למען האמת הפרעות אכילהוהתחום אליו אני קשורה לא כ"כ שונים, שניהם קשורים בשינוי מצבי הרוח ע"י דברים חיצוניים, וגם במקום בו אני כהיום מטפלת ועוזרת לאחרים יש את הרצון שלהם לא להרגיש ואף לא למזער את עצמך עד כדי חוסר חיים.
פניתי לפורום זה וכן אני מניחה שאעשה זאת גם בעוד כמה פורמים הקשורים לנושא, מפני שאחיינית שלי שמאוד קרובה אלי נמצאת במצב מאוד קשה, הקושי שלה נראה לעיניי ולי עצמי קשה להתמודד עמו, למרות שבעצם אני נמצאת במקומות של הקושי הרב ביומיום של אחרים, כנראה בגלל הקירבה בנינו קשה לי מאוד לגשת אליה.
אני מרגישה לא פעם אף אשמה ע"כ שאינני מצליחה להיות עבורה כמו שצריך, אני מרגישה שאני נותנת יד למחלה שלה שפרצה שנית בכך שאינני עומדת על המשמר ותומכת בה ונמצאת בשבילה כדי שלא תיפול שנית, אני מפחדת פחד מוות שהיא תחזור למקום הנמוך שהייתה בו בעבר לא מעט שנים.
מצבה של אחיינתי הוא קצת בעייתי ללא קשר להפרעות אכילה, מפני שהיא חוותה לא מעט טראומות ילדות שהשפיעו על חיה ושינו לגמריי את אורח החיים ולא מעט שנים הפכו אותה למישהי שלא מדברת כלל על עצמה, שלא משתפת ולא נותנת לחדור אליה, האוכל עבורה נהיה כלי שהיא שולטת עליו, שאף אחד לא יכול להתקרב ולהחליט עבורה בעיניין הזה, הייתי ליידה בתקופת הילדות ומאז (גיליי 5-6) אני זוכרת את בעיות האכילה שהיו לה, את ההחבאות של האוכל, זריקות אוכל מבלי שאף אחד יראה, אך בעבר לא שמתי לב עד כמה מצב הזה יכול להחמיר ולההפך למחלה של ממש, שהרי שוב אזכיר שאני מתעסקת עם התמכרויות לא קלות בכלל ומכירה היטב את התחום.
כאשר גדלה הבחנתי בעיניין וגם שוב נהיה נתק ריגשי ממנה משום שהיא לא ייכלה להתמודד עם העובדה שאני שמכירה אותה היטב יודעת שהיא במקום כ"כ רע ונמוך עם עצמה, ולמען האמת שגם לי עצמי היה קשה לשאת זאת.
לא יודעת אם כתבתי, אך היא בחורה מאוד אינטילגנית, מבחינתי קשה לי אפילו להגיד "בחורה", בגלל שהיא כמו ילדה שלי, מבחינתי באיזשהו מקום תמיד היא תשאר ילדה.
לפני כחודש היא עברה משבר מאוד קשה ונדמה כי היא חוזרת לתוך המחלה שוב, יש בה משהו שרוצה לחיות אך יש בה משהו שמנסה לחסל את עצמה, להותירה ללא כוחות, לפני כמה ימים הייתי אצלה ולא ייכלתי פשוט לראותה ככה, היא שכבה במיטה עם פנים חיוורות וכמעט בלי מבט, הרגשתי שפשוט בא לי לקחת את הרגליים שלי וללכת משם, לא ייכלתי לראות את הילדה הזו שאני אוהבת מתה לי מול הפנים, העיניים שהיו כה מלאות, העיניים שלמרות כל מה שעברה רצו להמשיך לחיות, החלומות הגדולים שהיו לה, הכל פתאום השתתק ונראה כאילו לא נותר דבר.
אני מרגישה כלום לעומת המחלה שעומדת לפרוץ, מרגישה שעדיין המחלה לא הגיעה אליה כמו שהייתה בעבר, אך היא מבצבצת בצבעים זועקים, אני מרגישה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך
לין30/07/2009אני רוצה את הילדה הזו חזרה, אני רוצה את שמחת החיים שלה חזרה, אני רוצה את הרצונות השאיפות והחלומות שלה חזרה, שתחזור להיות מי שהייתה, ככה לא יהיה לה הרבה זמן, אני יודעת שהיא לא תוכל להמשיך ככה הרבה זמן...היא הורגת את עצמה.
שאלתי אותה שהייתה בבית חולים מה היא רוצה, והיא ענתה לי, לא הפתיע אותי, אך למען האמת אני לא חושבת שיש ביכולתיי להשיג לה את רצונה משום שזה קשור לבנאדם אחר, אינני יכולה לכפות עליו את רצונה בו, את קירבתו, ואני מרגישה אשמה ע"כ שאינני יכולה להיות עבורה ולתת לה את המקום הזה שהיא הרי מרגישה ששם היא יכולה לחיות באמת.
מצב אחד אני לא יכולה לעזור לה ולתת לה את מה שהיא רוצה מפני שאין זה בשליטתי, ומצד שני אינני יכולה לתת לה למות, לתת לה להרוג את עצמה, היא סובלת יותר מדי, אסור לסבול יותר מדי, אני מרגישה שהיא רוצה רק שליבה יהפך לאבן, ולמען האמת אינני יודעת מה עדיף.
בבקשה ממכם, עזרו לי לעזור לה,
אני מרגישה חסרת אונים לחלוטין אל מול מצבה, אני מרגישה שאסור לי לתת לה למות, אסור לי לתת לה לוותר אבל אין בידיי את האור הזה שהיא מבקשת,
היא מסוג האנשים שיגידו עליהם "חבל" אם היא תמשיך ככה, משום שעברה כ"כ הרבה בחייה, לא מגיע לה ככה להעלים את ליבה, להכות בעצמה ולתת לעצמה לקבל מכות כה כואבות, היא תיגמר, אני מרגישה אותה כבר נגמרת.
עזרו לי בבקשה,
למרות כל הידע הרב שלי בנושא ההתמכרויות והטיפול, קשה לי לעזור לה, אני בקושי שואלת אותה אם אכלה היום, גם זאת קשה לי לעשות, כדי שלא אתקל בתשובה שלילית וגם כי אינני רוצה להיתקל בשקר ממנה, אז אדע שהיא במצב ובמקום הנוראי של ההכחשות, שהרי אני יודעת שזה כבר המקום הכי נוראי שיש בו, אני רוצה להאמין שהיא עוד במקום השפוי ולא בתוך המחלה כמו בעבר.
אודה לכל מי שיוכל לסייע לי בעיניין, עזרו לי להציל אותה, לא מגיע לה למות.
ו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
לירן רוגב31/07/2009הקרבה והאהבה שלך לאחייניתך ניכרת, ויש לה מזל שיש בחייה קשר כה משמעותי, אך כמי שמעידה על עצמה שהיא עוסקת בתחום הטיפולי, את ודאי יודעת כמה חשוב לצד התמיכה החשובה הזו לקבל גם טיפול תואם מקצועי. כשם שלא היית ממליצה לבן משפחה של מכור לנסות ולטפל בו ללא עזרה מקצועית, אני ממליץ לך להשתמש בקרבה ובקשר כדי לגייס את אחייניתך לקבל טיפול מתאים. האשפוז בבית החולים בדרך כלל מהווה רק חלק מהתהליך, ויש צורך בטיפול ממושך יותר לאחר מכן, שיכול להיות במסגרת מרפאת המשך בבית החולים, במסגרת טיפולים מסובסדים בקופת החולים או במסגרות פרטיות. את מוזמנת ליצור קשר דרך קו הסיוע או להפנות אותה אל הקו במידה ותרצו ייעוץ נוסף. בהצלחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)