מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לא יודעת כיצד להפסיקמרינה07/08/2009
שלום למטפלים!
אני לא כל כך יודעת מאיפה להתחיל או מה ראוי או לא ראוי להגיד. בכל מקרה העניין הוא שאני לא מסוגלת להשטלת על הרגלי האכילה שלי. אני אוכלת עד למצב שאני לא יכולה לנשום, עד לכאבים עזים בקיבה ולאו דווקא מרעב אלא פשוט מעצם הימצאותו במקום או לנוכח מישהו אוכל. מה שבטוח , האכילה הזאת או החוסר שליטה באכילה הזאת הורסת לי את החיים.
הלחץ של בני המשפחה שלי ואנשים קרובים נוספים על כך שאני חייבת להוריד במשקל גורם לי לאכול עוד יותר. עצם העובדה שמעירים לי על המשקל גורם לי להרגיש לא טובה מספיק, לא מושכת מספיק, לא ראויה מספיק...ההרגשה הזאת של " יאהבו אותי יותר אם אני אהיה רזה" גורמת לי לתסכול נוראי שבדרך כלל גורם לי לאכול יותר.
אני לא גורמת לעצמי להקאות,לא נוטלת משלשלים ( אני מאוד מודעת לסיבוכים פיזיולוגיים שנגרמים עקב כך), מנסה לעשות פעילות גופנית באופן קבוע אך נכנעת די בקלות, דיאטות לא קיימות בלקסיקון שלי מאחר ואני פשוט לא מסוגלת להתמיד.
בשנים האחרונות התחלתי לשים לב לבעיות רפואיות כגון: לחץ דם גבוה, כאבי ראש (בד"כ רק באחת מהמיספרות) משקל יתר (גובה: 1.62 ומשקל: 82 ק"ג.)כאבי ברכיים, קושי בפעילות גופני מאומצת, נשירת שיער, עור בעייתי מאוד,ציסטות ועוד כמה דברים קטנים.
אשמח לקבל מענה...
תודה מראש, מרינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ממליצה על טיפול - לי זה עזר
תמר09/08/2009הי מרינה , קראתי בכאב את דברייך . החיים שלך היו המציאות שלי עד לפני כשנתיים . דבר אחד אני יכולה להגיד לך : זה לא באשמתך . את לא אוכלת יותר כי את עצלנית או חסרת משמעת וכוח רצון .
משהו עמוק בתוכך , איזה חסר , איזה כאב גורם לך לפנות לאוכל כפתרון למצוקה , בדיוק כפי שאנשים אחרים פונים לאלכהול וסמים . אני שמחה לשמוע שאת לא פונה להקאות או למשלשלים ומודעת לנזק העצום שהם גורמים .
אני ממליצה לך מקרב לב לפנות לטיפול פסיכולוגי על מנת להבין מה הוא הדבר הפנימי שגורם לך לאכול ככה , ללמוד איך לטפל בחסכים האלה וללמוד איך לא לברוח לאוכל .
בתהליך ארוך ועמוק אני בטוחה שתצליחי לפתור את הנושאים האלה, לשלוט באכילה שלך ולהיות אדם מאושר יותר .
בהצלחה !
תמר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה למרינה
יעל שטראוס-הנדל11/08/2009שלום מרינה,
אני קוראת את דברייך ושומעת את הקושי והתסכול, את הלופ שנכנסת אליו ולא מצליחה לצאת ממנו לבדך. לא ציינת את גילך ואת רמת התפקוד שלך, האם את עובדת/ לומדת, מה מצבך החברתי/ זוגי, האם היית בטיפול בעבר?
נשמע שהאוכל ממלא משהו שחסר לך בפנים, וכשאת חווה קושי נפשי כלשהו, את פונה לאוכל. אני מציעה לפנות לטיפול במקום המתמחה בהפרעות אכילה מכיוון ששם תטופלי גם פסיכולוגית וגם תזונתית בהתאם למצבך. יש לכך חשיבות רבה מכיוון שאנשים המתמחים בתחום זה יוכלו לעזור לך בדרך המתאימה לך ביותר (כמו למשל לא לתת לך דיאטה אלא לעבוד איתך במטרה להבין מה גורם לך לאכילה כזו).
אני חושבת שטיפול מסוג זה יכול מאוד לעזור לך.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזעקה לעזרה
דנה12/08/2009שלום רב,
יש לי אחות כבת - 40, אמא לילדים , אנורקסית למעלה מ-20. עובדת בעבודה מסודרת, הרזון שלה בולט וניראה לכל עין, (לדעתי שוקלת בערך 35 ק"ג). לענתה טוב לה עם המראה שלה ואין לה כל בעיה. היא מכחישה את בעייתה.כל בני המשפחה שוחחה עימה אך ללא כל תועלת.
אשמח לקבל עצה בנידון.
דנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך להודעתי הקודמת- זעקה לעזרה דנה
דנה12/08/2009צר לי , אבל שכחתי לציין (כתבתי את ההודעה באישון לילה) שאחותי צועדת לפחות כ-6 שעות בכל יום (בערך כ-30 ק"מ) כאשר כלל השעות התחלקות ל-3 יציאות מהבית (מוקדם מאוד בבקר, צהריים ולילה).
היא אינה רואה צורך בסיוע של גורם מקצועי - אני שוב חוזרת ואומרת שטוב לה עם איך שהיא ניראית.
מצפה לתגובה בהקדם האפשרי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלדנה
לירן רוגב12/08/2009השאלה היא לא רק אם טוב לה עם איך שהיא נראית, אלא מה המחירים שהיא משלמת על אורח חיים זה. מדברייך ברור שמדובר בהתנהלות קשה ומזיקה, אך כשמדובר באישה בוגרת לא ניתן לרצות או לבחור עבורה (אלא במקרים קיצוניים מאד). מה שכן ניתן לעשות זה להתעקש על מסר שאומר: "אנו הקרובים לך מזהים בעיה, בעיה שמדאיגה אותנו ונדמה לנו שאולי גם אותך, אפילו אם אינך מודה כך. במידה ובכל שלב תרצי סיוע, אנחנו כאן עבורך, ונסייע לך למצוא טיפול מקצועי לבעיה." אפשר גם להציע לה להתקשר לקו הסיוע להפרעות אכילה, שמספרו 08-9357035. בהצלחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכל פעם מחדש
111113/08/2009סליחה שזה לא הכי קשור להודעה\
תמיד אנשים חושבים שההפרעת אכילה היא הסיבה לדאוג, ה"א היא התוצאה. אנשים אף פעם לא מתעוררים בזמן לסבל של אנשים, הם לא רואים\לא רוצים לראות, הם נזכרים לדאוג [או אולי 'נאלצים'] רק מתי שהוא במצב ממש רע, ואז הם עוד חושבים שזה קשור לזה שהוא מנסה לשפר את המראה שלו, תאמינו לי שהם לא עושים את בגלל שהם חושבים שזה יפה, אולי הם אומרים את זה, אבל זה לא יכול להיות האמת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)