אנורקסיה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אנורקסיה
    רומי
    27/03/2007

שלום לך קרן,
    אני מורה לבלט קלאסי.
    זאת הפעם הראשונה שאני נאלצת להתמודד עם אנורקסיה בכיתתי.(בולימיה קצת יותר קשה לאתר)
    בתור אחת שחוותה גם אנורקסיה וגם בולימיה בחיי המקצועיים אני מכירה את כל הסימפטומים,הסמויים והלא סמויים. יש לי תלמידה בעלת גוף יפה יפה שהתחילה להרזות באופן קיצוני,אני פניתי אליה ושוחחנו על המחלה ועל ההשלכות שלה,היא הבטיחה שתפנה לעזרה מקצועית
    והיתה אפילו כתובת. אני גם שוחחתי עם אמה,שהיתה נגד טיפול מקצועי,היא טענה שהילדה לגמרי מודעת למצבה,"שהיא לא אוהבת את עצמה במצב כזה" ושהן בכלל חברות טובות ויעלו ביחד במשקל. כמובן ששמחתי לשמוע שהכל "בקונטרול" וקיוותי לטוב. הזמן עובר והילדה לא עולה במשקל
    היא חיוורת ומאפרת את לחייה בסומק בכדי להסתיר.היא נראית שברירית ועצובה.
    אני לא יודעת מה לעשות,אני לא רוצה להתערב יותר מדי בחיי המשפחה,ומפחדת להעיר לילדה יותר מדי,בדרך כלל זה נותן תמריץ לרדת עוד. הדבר היחידי שאני יכולה לעשות באופן אישי זה לאסור עליה להשתתף בשיעורי.(היא מאוד אוהבת לרקוד).
    דבר נוסף הוא שמצבה גורם לכל הבנות סביבה לרצות באופן סמוי להדמות לה וגם הן מוטרדות מהנושא.אני מצידי נוהגת לעשות שיחות פתוחות על הנושא בכדי שיבינו למה זה יכול לגרום.
    הייתי רוצה לשמוע מה דעתך ,איך להתנהג במצבים כאילו שהאסטטיקה של הגוף כל כך חשובה
    והולכים על חבל כלכך דק.
    תודה מראש על תשובתך...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אנורקסיה

הוספת תגובה

• תשובה לרומי.

קרן עמית
    27/03/2007

רומי שלום.אני שמחה שפנית לפורום עם שאלה כל כך חשובה. אתחיל משאלתך השניה, לדעתי חשוב להזמין איש מקצוע (דיאטן למשל) לשיעורים שלך שיתן הרצאה על תזונה נכונה , על מיתוסים בתזונה , ועל דיאטות מסוכנות. רצוי שלא תהיה זו הרצאה שמדברת באופן ישיר על ההפרעות אכילה, על מנת לא לעורר את התופעה אצל בנות שלא הכירו אותה בכלל, כלומר לא לתת רעיונות....
    באשר לילדה הספציפית ששאלת עליה, שאני מניחה שהיא קטינה, את מצויה באמת במצב בעייתי. כמורה את יכולה להגיד לה שלא תוכל להשתתף בשיעורים, אלא רק לאחר בדיקות רפואיות מקיפות ואישור מרופא המשפחה, זו זכותך כי את לא רוצה שתסכן את עצמה מבחינה פיזיולוגית (.חשובים מדדים כגון רמות אשלגן , לחץ דם ודופק ). את יכולה לנסות גם להתנות את חזרתה בטיפול ובעליה במשקל. חשוב שתבהירי לה שהדלת פתוחה בעבורה לחזור, ושאת לא מגרשת אותה.להסביר לה שכעת היא מסכנת את בריאותה באם היא רוקדת. אולי כדאי לך לשקול גם אפשרות לפנות ליועצת בית הספר. בהצלחה קרן.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו