מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פעילות בנושא הפרעות אכילהעינת14/09/2009
אני יועצת בתיכון. ברצוני לקיים פעילות בנושא הפרעות אכילה לתלמידי שכבת י'.
אשמח לקבל רעיונות להפעלות הנושא שבעקבותיהן יתפתח דיון.
מכיוון שאני חדשה בתפקיד אודה מאוד על כל עזרה שאוכל לקבל.
בברעה
עינת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לעינת
לירן רוגב15/09/2009באופן כללי חשוב לדעת שהנושא של פעילות הסברתית על הפרעת אכילה שנוי במחלוקת, כשיש טענות שלעיתים פעילות כזו עשויה דווקא להציף ולהגביר את הפתולוגיה, ויש הטוענים אחרת. באופן אישי אין לי עמדה או ידע מוחלט בנושא, אבל כן חשוב לקחת את זה בחשבון ולוודא שבכל מקרה אם נעשית פעילות כזו זה נעשה עם המחשבה הזו בראש.
אגב, אופציה נוספת זה לעשות פעילויות של זיהוי ומניעה דווקא לצוות ההוראה. אני מכיר מספר נשים שהחלימו מההפרעה שמעבירות הרצאות על הסיפור שלהן, וזו יכולה להיות דרך טובה להכיר מקרוב את הנושא. אם תהיי מעוניינת אוכל לתת לך יותר פרטים על כך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
יעל שטראוס-הנדל16/09/2009שלום עינת,
כפי שלירן כתב, הנושא שנוי במחלוקת. ממה שידוע לי, ההמלצה היא להעביר סדנאות לסגל בית הספר ולא לנערים/ות עצמם מהסיבות שלירן כתב. המניעה תגיע מהמורים/יועצים וכמובן ההורים.
המון בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההרצאות בנושא הפרעות אכילה
אורלי פוקס23/11/2009עינת שלום , שמי אורלי פוקס ,כתבתי את הספר "אנורקסית שלי ", מנהלת פורום הפרעות אכילה - תמיכה - בדוקטורס ובאסימןם, וביחד עם המטפלת של הבת שלי שהוציאה אותה מהמחלה ומטפלת כבר מעל 10 שנים בבנות עם הפרעות אכילה, הרצאות בנושא הפרעות אכילה, מודעות עצמית , דימוי אישי ודימוי גוף, יש ביקוש רב לנושא עקב עליה במיימדי התופעה.
אני כאמא שעברה עם בתה לא מסכימה למה שאמר לירן מאחר והתופעה קייימת ובני הנוער חשופים אליה גם ככה בדיוק כמו התמכרות לסמים ואלכוהול. לא לדבר זה לטמון את הראש בחול כמו בת יענה והאם נתעלם זה יעלם? חשוב לדעתי לדבר איתם כמובן במינון הנכון ולתתת מענה נכון ומקצועי לשאלות שיש להם בנושא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזה לא מדויק
שואלת23/11/2009אם רוצים לעשות משהו אני כן בעד כי לא צריך להשתיק את הנושא כמו שאמרת אבל וזה אבל גדול גדול צריך להצליח לעשות מזה משהו מאוד מדויק ורהוט שההפרעה, בעיקר הפרעה "רדומה" יחסית לא תפעיל את אינסוף המניפולציות שלה כדי לעוות את ההרצאה.
כבר ראיתי הרבה הרצאות, סרטים, תמונות, והכל שנועדו להעלות מודעות ולעודד בריאות והשיגו בדיוק את ההפך, אני מזהירה כי אנשים מסויימים רוצים לספר את סיפורם בדרך של תרפיה להם עצמם יותר מאשר משהו שמשרת את האחרים, ואני ראיתי כמה וכמה כאלה, דברים שאותי דרדרו יותר ויותר, במקום לעזור.
במקום זאת אני חושבת כמו לירן ויעל שצריך לעשות לצוות את המודעות הזאת כי למנוע התפתחות הפרעת אכילה נראה לי כמו דבר שכרגע הוא מלא קשיים ופחות סביר מאשר לעזור לאנשים מבוגרים לאתר את ההפרעה אצל קטינים ולמצוא להם עזרה מתאימה, מה שלא קרה במקרה שלי וכדאי שישתפר. אישית אני לא חושבת שאם היו עושים לי הרצאה לגבי הפרעות אכילה בבית הספר זה היה מונע אותי מלהכנס אליה, כל הרצאה כזו עוותה באופן חסר רחמים ע"י ההפרעה שלי וזה רק גרם לדרדור, כאמור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)