מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תהייה לגבי אנורקסיהחסוי15/09/2009
ידוע כאשר נכנסים לאנורקסיה, הגוף נכנס למצב נורא לא טוב וחולה, והחילוף חומרים נדפק לגמרי, רציתי לדעת, האם כאשר עולים לאט לאט במשקל, החילוף חומרים חוזר לעצמו? כלומר, לפי הניסיון שלכם, בד"כ, כאשר מגיעים למשקל יעד, או נגיד קרובים למשקל יעד (כאשר נמצאים ב BMI 18), בד"כ, כאשר מגיעים ל BMI 18, אפשר לאכול כמות קלוריות הגיונית ולשמור עליו? או שנשארים עם תפריט דל יחסית כדי לשמור על המשקל הזה?, אני יודע שזה נורא אינדיוידואלי, אבל בד"כ, כשמגיעים ל BMI הזה של 18, מה התחום שנותנים לנערות לאכול בסביבות? ומה התחום שנותנים לנערים לאכול בממוצע?(אחרי שמגיעים לBMI הזה כאשר יוצאים מאנורקסיה..)?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
יעל שטראוס-הנדל16/09/2009שלום לך,
כפי שציינת מערכת חילוף החומרים נפגעת במהלך המחלה, בייחוד אם היא נמשכת לאורך זמן רב. אין לי אפשרות לענות על השאלה כי כפי שציינת התגובות של הגוף הן מאוד אישיות. פעמים רבות, הגוף מצליח לחזור לתפקוד רגיל והתפריט נשאר כתפריט איזון ולא תפריט עליה. יש צורך, לשמור על משקל יציב לאורך זמן ולתת לגוף את מה שצריך בשביל להחלים, וכך מערכת חילוף החומרים יכולה להתאזן. אך כמובן, זה תלוי בגורמים רבים כגון המצב הנוכחי של הגוף, עד כמה הפגיעה היתה קשה, כמה זמן נמשכה הפגיעה בגוף וכו'.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה
חסוי16/09/2009ולהערכתך, ברוב המקרים שאת רואה, ניתן להגיע למשקל יעד(כלומר, ל BMI 18 לדוגמא), לעלות אליו, ולשמור לע BMI 18 עם תפריט אכילה נורמלי ולא תפריט קטן? בד"כ, מה טווחי הקלוריות של תפריט כזה? זה אפשרי בד"כ לאכול 2000 קלוריות עם שמירה על המשקל מבלי עלייה איתו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי חסוי
111116/09/2009אתה צריך לפתח מסת שרירים.
ואז תוכל אפילו 2500 קלוריות או יותר ולא תעלה
גם תתחזק והכל. צריך לעבוד על הגוף. אבל בצורה הנכונה, כלומר - לא יותר מדי ולא מעט מדי.
לא להיות אובססיבי ולא להיות עצלן.
גם תעסוק בספורט כלשהו שאתה נהנה ממנו, שהוא לא רק דרך לשרוף קלוריות. תכיר אנשים. אל תתאמן רק לבד.
יהיה טוב. :)
אגב זה מפריע לרופאים שאני גם מייעץ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההממממ אבל
חסוי16/09/2009אבל, על BMI 18, זה אפשרי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה
חסוי16/09/2009ולהערכתך, ברוב המקרים שאת רואה, ניתן להגיע למשקל יעד(כלומר, ל BMI 18 לדוגמא), לעלות אליו, ולשמור לע BMI 18 עם תפריט אכילה נורמלי ולא תפריט קטן? בד"כ, מה טווחי הקלוריות של תפריט כזה? זה אפשרי בד"כ לאכול 2000 קלוריות עם שמירה על המשקל מבלי עלייה איתו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
יעל שטראוס-הנדל16/09/2009אני לא יכולה לומר לך כמות קלוריות כי אינני תזונאית, אך גם תזונאית תצטרך לדעת פרטים נוספים כגון גובה וממה בנוי התפריט. מבחינת הגוף והבריאות של הגוף, יש הבדל בין 2000 קלוריות הכוללות ממתקים בלבד (למשל) לבים תפריט מאוזן שכולל את כל אבות המזון הנדרשים להתפתחות תקינה.
יש גורמים רבים המשפיעים על כמות הקלוריות כגון גיל, מין, הוצאת האנרגיה (ספורט) ועוד. אני ממליצה בחום לפנות לתזונאית מומחית בתחום הפרעות האכילה שתבנה לך תפריט מאוזן, ואתה בהחלט לא צריך להיות רעב לרגע. התפריט צריך להיות מותאם לך ולגופך ולכן לא מומלץ שיהיה קטן מדי.
המון הצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהועם הנתונים
חסוי16/09/2009הגובה שלי 1.75 ומשקל 55(BMI 18), לדעתך אני יכול לשמור על המשקל עם כמות נורמלית? (תפריט מאוזן, כל אבות המזון, אוכל בריא, קצת ממתקים לנפש..)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהועם הנתונים
חסוי16/09/2009הגובה שלי 1.75 ומשקל 55(BMI 18), לדעתך אני יכול לשמור על המשקל עם כמות נורמלית? (תפריט מאוזן, כל אבות המזון, אוכל בריא, קצת ממתקים לנפש..)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
יעל שטראוס-הנדל17/09/2009אני מבינה את הרצון העז שלך לדעת כמה קלוריות מותר לך לאכול, אך לצערי, איני יכולה לתת לך תשובה שתהיה מקצועית ונכונה עבורך. כאמור, אני ממליצה בחום לפנות לדיאטנית (יש מקומות המתמחים בהפרעות אכילה גם דרך קופות החולים, ללא תשלום) שתכיר אותך ואת דרך ההתנהלות של גופך ותעזור לך לבנות תפריט מותאם לך. פעמים רבות, לומדים תוך כדי עבודה מה נכון לגוף שלך ומה לא, ולכן יש חשיבות לתהליך עם הדיאטנית
מצטערת שאיני יכולה לספק את התשובות שרצית.
בהצלחה ושנה טובה ובריאה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)