מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הפרעות אכילהחיילת21/09/2009
אני חיילת כחצי שנה, במהלך השירות שלי חוויתי קשיים משמעותיים ואובחן אצלי קשיי הסתגלות ברמה מאוד גבוה, בנוסף היו וישנן מחשבות אובדנות.
עברתי יחידה בעקבות כך, למרות זאת אני מרגישה קשיי הסתגלות שבנוסף לעצבות, הבאסה
והתסכול ה"רגילים" מתווספים לכך שינויים באכילה.
במשך 4 ימים ירדתי משהו כמו 4 קילו.
הבוקר שלי מתחיל באכילת משהו קטן וגם זה בכוח, ארוחת צהריים - אני "מדלגת" ובמקום זה יושבת ובוהה בנוף בבסיס. ארוחת ערב - מעדן חלב או קורנפלקס בחלב.
מעבר לכך אני מרבה במתוקים ואני מודה שהמתוק מיועד לנחמה בשבילי ולא כי באמת בא לי.
הוריי וחבר שלי שמו לב לשינויים הללו ומפצירים בי שעליי לאכול אבל אני פשוט לא מסוגלת
אני מרגישה במשהו שחוסם אותי מלאכול וגם אם אכין את הארוחה החביבה עליי ואשקיע בה -
בסוף זה יסתיים בביס או שניים וזהו.
אני אוכלת יותר כשאני עם חבר שלי, אבל גם זה לא בצורה משמעותית.
האם יש לי הפרעת אכילה כלשהי? האם ישנם המלצות איך לשנות את המצב ולהתמודד עם השירות בצורה בריאה יותר?
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
יעל שטראוס-הנדל22/09/2009שלום לך,
מהתיאור שלך עולה הקושי שלך לאכול, אפילו אם מדובר בדברים שאת אוהבת (חוץ ממתוקים). האם את ממעטת באכילה כי את חושבת שאת במשקל גבוה מדי, והמטרה היא לרדת במשקל?
לעיתים, אחת התופעות של דכדוך הוא חוסר תאבון (בנוסף לחוסר חשק לעשות דברים נוספים). יתכן וזה המצב אצלך אך מכיוון שאינני מכירה אותך לעומק קשה לי לומר אם זה המצב.
האם את בטיפול נפשי במסגרת הצבא? או במסגרת פרטית? האם מישהו יודע על המחשבות האובדניות שלך?
בתקופות קשות כפי שאת עוברת, חשוב להיות בטיפול ומעקב, בין אם מדובר בתוך המסגרת הצבאית ובין אם מחוצה לה. גם אם מדובר בטיפול חיצוני, חשוב לדווח לצבא על מצבך בכדי שיוכלו להקל עליך ולעזור לך להתמודד עם הקשיים.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפרעות אכילה
חיילת22/09/2009אין כ"כ קשר לרצון לרדת במשקל.
כמובן שאני רוצה לרדת ק"ג ספורים אבל ממש ממש לא בדרך הזו, להיפך.
אני חושבת שאת צודקת, אולי זה דכדכוך.
המצב שלי במלואו ידוע לצבא חוץ מעניין החוסר תאבון...
בגלל שעברתי יחידה ממש לאחרונה, טרם התחלתי טיפול פסיכולוגי ביחידה החדשה,
ואני ממתינה לזימון.
אני מקווה שיהיה בסדר והמצב הזה יסתדר.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)