האם זה אפשרי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• האם זה אפשרי
    שואלת
    22/09/2009

לפני כמה שנים החלטתי שהחיים והחופש שלי יותר חשובים מלהיות רזה. בתקופה הזאת הייתי אנורקטית "לפי הספר" כבר מספר שנים. אין דבר אחד שקראתי בחומר המקצועי (קראתי חומר על הפרעות אכילה יחסית הרבה בשנה האחרונה) לגבי אנורקסיה ולא היה תקף לגבי (בעבר).
    אבל הצלחתי! היום אני מרגישה כמעט חופשיה לגמרי- אני חושבת על אוכל כמו בני אדם רגילים, אני במשקל תקין (ומשתנה בטווח המותר) כבר שנים, אני מרגישה שחזרתי לחיים. ברגע שאני הרבה זמן מתעסקת בדברים שלא קשורים להפרעת אכילה אז אני יכולה ממש לשכוח ממנה לפרקים מאוד ארוכים.
    הצלחתי לנטרל את כל הנזק הגופני שהיה לי מהתקופה האנורקטית במהלך השנים.
    חשוב לציין שמעולם לא הייתי בטיפול.

הבעיה שנשארה היא שעוד יש לי שרידים של מחשבות אנורקטיות. הן לא חזקות כמו פעם כמובן אבל אני עדיין מוצאת את עצמי חושבת לא פעם שאני שמנה, שאולי כדאי לוותר "רק על ארוחת צהרים" או לצום "רק לקצת". אני יודעת שזה לא טוב לי ולא עוזר אז אני לא מוציאה את "התוכניות" האלו לפועל לעולם, לא משנה כמה בא לי, אבל הייתי רוצה לדעת אם אפשר להשתחרר מזה, האם אי פעם אני באמת אוכל לא לחשוב את זה יותר?

אני יודעת שהפתרון הוא בטח כן ללכת לטיפול פסיכולוגי אבל כרגע אסור לי לצאת מהבית (מחלת הנשיקה) וגם אני מפחדת שהטיפול רק יחזיר אותי לחשוב יותר על אנורקסיה ואני אדרדר את עצמי במקום להשתפר.
    יש עוד הצעות?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    האם זה אפשרי

הוספת תגובה

• יקירתי

תמר
    22/09/2009

קודם כל שאפו . כל הכבוד לך .התגברת על משהו מאוד קשה .
    אם תקראי את ההודעות שלי בפורום תראי שעברתי תהליך דומה לשלך , רק שאני עשיתי את זה עם טיפול ....
    אני חושבת שנחיה עם המחשבות האלה כל החיים , כמו כל מתמכר טוב , כנראה תמיד נהיה רגישות יותר לנושא המחשבון האנורקטיות/בולמיות האלה .
    גם לי עוברת לפחות פעם בשבוע עדיין המחשבה המהירה של לאכול עכשיו את הדבר הזה המאוד משמין ולא בריא ואחר כך להקיא אותו .
    ההבדל הוא שעכשיו אני יודעת שזו המחלה שלי מדברת אלי . ואני מזכירה לעצמי מה המחלה הזו עשתה לי ואיך היא אימללה אותי . זה מחזיר אותי מהר מאוד לקרקע .
    הייתי ממליצה לך על טיפול פסיכולוגי לא מהמקום של הפרעת אכילה אלא ממקום של אהבה וטיפוח עצמי . אני חושבת שכל אחד צריך את זה , לא משנה כמה הוא בריא . כמו ללכת לקוסמטיקאית ,לחדר כושר או לספא . כמו לצאת לחופשה מהעבודה .
    שיהיה בהצלחה
    תמר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה

יעל שטראוס-הנדל
    22/09/2009

שלום לך,
    קודם כל, כל הכבוד על השינוי, ההתמדה וההצלחה בריפוי שלך. לשאלתך, האם המחשבות יעלמו- קשה לי לומר אם הן יכולות להעלם לגמרי או לא, ואם לא באיזו מידה ישארו. זה תלוי בגורמים רבים- אישיותיים, מה חומרת המחלה היתה, כמה זמן חיית איתה, מה היא מילאה עבורך ועוד. מניסיוני, התהליך הוא ארוך וככל שמצליחים לעצור את ההתנהגויות האנורקטיות ולהגדיל את ההתנהגויות הנורמטיביות, כך המצב משתפר. המטרה היא שלאט לאט הקול החולה ילך ויקטן והקול הבריא ילך ויגדל. יש כאלה שחייים עם המחשבות האלה כל החיים אך לא מיישמים אותן, ויש כאלה שהמחשבות נעלמות לאט לאט. קשה לי לומר, אך יכול להיות שטיפול בזמן המתאים לך, יכול לעזור בכדי להבין מה מקומן של המחשבות, למה הן עדיין קיימות ואיזו פונקציה הן ממלאות עבורך.
    בהצלחה
    ושוב- כל הכבוד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לשואלת

לירן רוגב
    23/09/2009

נשמע שעשית חלק מתהליך ההתמודדות והמאבק בהפרעת אכילה בכוחות עצמך, והשגת הישגים לא מבוטלים. עדיין, נשארו ככל הנראה שרידים של טורדנות שאת צריכה סיוע בהתמודדות איתם, והסיוע שאני מכיר ניתן בתוך תהליך טיפולי, במקרה שלך כזה שדווקא לא צריך להיות אינטנסיבי מדי (לפי מה שאת מתארת). אני מבין שיש לך חששות מתהליך כזה, אבל לדעתי גם המחשבה שהטורדנות תמשיך ללוות אותך צריכה לעורר חשש. אני מאחל לך החלמה מהירה, ומציע שכשתרגישי טוב יותר תשקלי את האופציה הטיפולית. את מוזמנת להמשיך להתייעץ לגביה פה כמובן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו