מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פוחדת לעלות עוד יותר במשקלבת 1808/10/2009
עד לפני חודשיים שקלתי 50, 1.67 והייתי בתת משקל בגלל ירידה מהירה של 6 קילו בחודשיים וככה פיתחתי לי הפרעת אכילה. וגם נטלתי כדורי משלשלים פעם בשבוע. לפעמים דילגתי על ארוחות, לא נשנשתי כלום.
בחודש האחרון קורה דבר הפוך :אני לא מצליחה להפסיק לטחון. אני אוכלת שוקולדים אפילו שאסור ומתוקים בנוסף ל3 ארוחות ביום, ועכשיו אני שוקלת 55 אחרי שעליתי בהדרגה במשך החודשיים. אני מפחדת לעלות יותר במשקל ואני לא יודעת איך לעצור את עצמי מלאכול בעיקר שטויות כשאני לא רעבה. והבאסה הכי גדולה היא ששוב אני במשקל הקודם, עם בטן ושומן בצדדים וזה מדכא אותי מאוד.
פעם לא הייתי מרשה לעצמי לגעת בשוקולד, בחטיפים, ואפילו בלחם לבן והיום אני אוכלת פיתות בלי בעיה ואני עולה במשקל..איך לעצור את עצמי???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לדעתי
שואלת08/10/2009אין כל רע בשוקולד, חטיפים, או לחם לבן- רוב האנשים אוכלים אותם והם בריאים ושמחים.
הבעיה מתחילה כשמצב הרוח מושפע מהאוכל ו/או המשקל. בגלל שאני מזדהה לגמרי עם מה שאת מרגישה בקשר לגוף שלך (גם אצלי זה היה בדיוק ככה) אני מציעה לך לנסות לאהוב את עצמך ואת הגוף שלך ולא להתעלל בו עם חומרים כימים ומחסור באוכל. ברגע שתפסיקי להתעלל פיזית בגופך הוא לא ישיב לך מלחמה ופיזית לא יהיה לך צורך יותר ברזרבות של אוכל. אני יודעת שדימוי גוף קשור בעיקר לדברים שבלב ולכן אני מציעה לך לדבר עם אחד ההורים על מה שאת מרגישה.
אני מראש אומרת לך מנסיון שלדבר עם ההורים זה אחד הדברים הכי עוזרים שיש (אפילו שהקשר שלי עם ההורים שלי מאוד לקוי וזה היה לי מאוד קשה), אני בטוחה שגם אנשי המקצוע יסכימו איתי בקשר לזה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלדין
לירן רוגב10/10/2009את מתארת ירידה משקלית מהירה בעקבות דפוסי דיאטה לא מאוזנים ולא מפוקחים, כולל שימוש במשלשלים - לא מפתיע שהתנהלות כזו לא מחזיקה לאורך זמן ומובילה לתגובת נגד. אני מסכים מאד עם הקוראת שענתה לך שהבעיה אינה במאכלים כאלו או אחרים, אלא בהתנהלות כללית מול אכילה. מה שהייתי ממליץ לך זה לדאוג לעצמך לטיפול דיאטני בשלב הראשון, כדי לסייע לך לפתח דפוסי תזונה יותר מווסתים. במידת הצורך, רצוי להוסיף לכך גם טיפול בפסיכותרפיה. כיום טיפולים כאלו מוצעים במחירים מסובסדים בכל קופות החולים, ואת מוזמנת לפנות לרופ המשפחה כדי לבקש ממנו הפניה אליהם.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)