הפרעת אכילה קשה אצל בעלי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הפרעת אכילה קשה אצל בעלי
    yb
    14/10/2009

שלום רב,

מכתבה שקראתי במוסף להיות הורים בה דיברו על הפרעות אכילה אצל ילדים ופעוטות, הוזכר נושא הסלקטיביות באכילה אצל פעוטות, הנובעת לרוב מעודף או חוסר תחושתיות, ומלווה בשידולים תכופים מצד ההורה המעוררים אנטגוניזם אצל הפעוט. עוד הוזכר שם, כי אם הנושא לא מטופל, יכול להווצר ילד בן 12 שאוכל רק שלושה סוגי מאכלים. וכאן מגיעה שאלתי:

אז ככה, נראה לי שבעלי גדל להיות גבר כזה-

הוא בן 35 אוטוטו, ואוכל רק מאכלים מסוימים: לחמים ובצקים שונים, חלקים וללא תוספות שונות בהם, פתיתים, אורז, מיץ תפוזים מסונן מהתוספות הטבעיות של הפרי, פופקורןמעדן וניל, אשל, חטיפים מלוחים, פיצוחים, ממתקים על בסיס שוקולד חלב, גלידות בטעמים מסוימים בלבד, סטיק לעיתים רחוקות בלבד וזהו.

בגדול, אפשר לחלק את האוכל שהוא אוכל לפחמימות, שומנים, חטיפים וממתקים.

אין ירקות ופירות, אין גבינות ומאכלי חלב, אין בשר, עוף או דגים, ואין גם פתיחות לנסות!! להיפך, יש דחייה של ממש, והוא אמר לי שזה מעורר אצלו בחילה.

כשאני מבשלת, הרבה פעמים הוא אומר לי לפתוח את החלונות במטבח כי מסריח לו, והוא גם מאוד איסטניסט –

לא מוריד את הפח כמעט אף פעם כי הוא נדחה מהמגע הפוטנציאלי והריח, אוכל עם כפית נפרדת יוגורט וניל וכפית נפרדת לאשל, ואפילו דורש שלפני נשיקה צרפתית נצחצח שיניים (ובעיקר אני אצחצח, למרות שבדקתי את ריח הפה שלי אצל רופא שיניים, ואין לי כל בעיה).

יש לציין כי אמו היא מסוג האמהות "הפולניות" הקלאסיות, והיא נלחצה מאוד מהעובדה שהוא לא אוכל, ולדעתי או דחפה לו אוכל, או, כפי שהוא זוכר, "עבדה" עליו, והכניסה סוגי מאכלים שונים למזון בלי שידע. לכן עד היום אינו מאמין לה בכל הקשור לאוכל. גם כיום, כשהוא לא אוכל, היא יושבת לו על הוריד על הנושא המון שנים ומדי פעם מזכירה את זה. אבל כיוון שהוא משתיק אותה בחריפות היא עושה שיחות רבות איתי על הנושא לאורך השנים.

האם זה בר טיפול?

הוא במעקב רפואי יותר צמוד ממני, וכל בדיקות הדם נפלאות – ללא כולסטרול, ללא שומנים בדם, הרבה יותר טובות משלי.

אולם השנה הוא היה חולה ומצונן כמעט כל חודש, סבל מCMV (גרסה של מחלת הנשיקה), מוירוס קשה בקיבה (שזה הבת שלנו הדביקה את כל המשפחה,והוא קיבל את זה אחרי שטיפל בה, כשאני הייתי מושבתת לאחר יום טיפול בה) ועכשיו מאבנים בכליות (שזה משפחתי אצלו, אבל בכל זאת).

לא מתאים לי להפוך בית בריא לבית חולה. האם יש דרך לטפל? הוא לא גבר רזה במיוחד, אבל לא אובסי.

אודה לתשובתך

נועה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הפרעת אכילה קשה אצל בעלי

הוספת תגובה

• תשובה

לירן רוגב
    16/10/2009

כמו ברוב המקרים של בעיות אכילה, השאלה החשובה היא לא אם אפשר לטפל (כי אפשר) אלא אם יש נכונות לטפל. במידה ויש נכונות מצד בעלך לעבוד על דפוסים אלו במטרה להכניס מידה רבה יותר של גיוון וגמישות להרגלי התזונה שלו, בהחלט ניתן לשלב טיפול תזונתי וטיפול פסיכותרפויטי מתאים (למשל טיפול קוגניטיבי התנהגותי) במטרה לייצר שינוי. ניתן לפנות לרופא המשפחה בקופת חולים ולבקש דרכו הפנייה לטיפול כזה במסגרת הקופה.
    בהצלחה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו