מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- איך לעזור לחברהרחל28/10/2009
יש לי חברה(בת 17 וחצי) שבעבר אהבה מאד לאכול,אולם היא לא הייתה שמנה בכלל... בארוחת הצהריים היא תמיד לקחה תוספת ואכלה הרבה שוקולדים ועוגיות.. בשנה האחרונה היא התחילה לעשות המון ספורט ובמקביל היא גם שינתה את הרכב התזונה שלה- זה הגיע למצב כזה שהיא לא לוקחת אוכל לבית הספר, בצהריים היא אוכלת רק סלט והיא לא אוכלת בציבור.. הבעיה היא שנראה שאמא שלה מעודדת אותה לכך, ואני ממש דואגת לה- אתמול היא התעלפה מיד כשחזרה מבית הספר ולחברה אחרת היא סיפרה שלפעמיים היא מקיאה.. איך אני יכולה לעזור לה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דברי עם ההורים שלה
שואלת28/10/2009נכון שזה מוזר אבל הם חייבים לעזור לה לצאת מזה ולא לתמוך בה (זה כנראה בא מהכחשה שיש להרבה הורים במצבים כאלה). תספרי להם הכל הכי בכנות ולא משנה כמה היא תתרגז עלייך שאת מלשינה או משהו (יכול להיות שהיא תנתק איתך את הקשר אפילו, אבל זה שווה את זה אם את אוהבת אותה באמת).
אני יודעת כי א' אני מחלימה מהפרעת אכילה בעצמי וב' כי אני הצלתי חברה שלי בדיוק ככה.
ידעתי שהיא מדרדרת בדיוק כמו שאת מתארת וסיפרתי ישר ליועצת בית הספר ולהורים שלה והיא הצליחה לצאת מזה. אני לא צוחקת כשאני אומרת לך שהצלתי לה את החיים. היא מצידה ניתקה איתי כל קשר ומגע והתחילה אפילו להתעלם מקיומי לגמרי, אבל אני הצלתי לה את החיים! זה הרבה יותר חשוב.
בשלב מוקדם של ההפרעה אחוזי ההחלמה הרבה יותר גבוהים. אל תבזבזי זמן.
ובמקרה שהיא אדם ממש נפלא ותמשיך להיות איתך בקשר את צריכה להיות החברה התומכת, ולא המטפלת/האמא/השוטר שלה. לא תפקידך לשמור כמה היא אוכלת וכמה ספורט ואיך ומתי. את יכולה ליעץ בתור חברה טובה אבל זה תפקיד מטפלים (שחשוב שתציעי להוריה שיקחו אותה לטיפול, זה ממש עקרוני!) והורים.
וגם אל תתני לקשר שלכם לסבוב סביב ההפרעה, נסי אפילו לא להתווכח יותר מדי על עניינים כמו משקל וזה כי ההפרעה מעוותת את כל מה שתאמרי והיא תשתמש בזה כדי להיות יותר חולה.
אני אמנם לא אשת מקצוע אבל אני מכירה ויש לי נסיון "יד ראשונה".* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)