מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אכילה נורמלית+דפוסי אכילה ישנים..בת 1819/11/2009
נמאס לי נפשית! דווקא שהיה לי את המוטיבציה להפסיק את ההרעבה העצמית שלי ולפתוח דף חדש, אני משמינה יותר ויותר. יותר מדי.
אני שוקלת 59 כרגע וזה עלייה מ55 קילו, 168, ואני מפחדת שאני עוד יעלה בלי הפסקה..
חשבתי שיקח לי זמן להבין מה זה ארוחות מסודרות והכמיהה למתוק תרד עם הזמן. אבל לא, ההתנהגות שלי נשארה כמו קודם.
למשל: לאכול דברים שהם בגדר ה"אסור" בלי שאף אחד רואה או בולמוסי אכילה ואני לא רעבה בכלל.. אם בעבר הייתי "מוציאה" את האוכל ממני ועכשיו אני לא אז אני יעלה עוד ועוד במשקל
וזה מציק לי ששוב יש לי את המבנה הזה עם השומן בצדדים. איך לעצור את עצמי ולגרום לעצמי להבין שלא כמו בעבר- תמיד יש אוכל ותמיד אני יכולה לאכול דברים "אסורים" כאשר אני רעבה.
רע לי וקשה לי לקבל את הגוף שלי כמו שהוא.
ועוד לחשוב שעד לפני 4 חודשים שקלתי 49..10 קילו פחות. מה לעשות עם עצמי?? :(* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לעשות
עמית20/11/2009ספורטט!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהללכת לטיפול
שואלת21/11/2009בדרך כלל התמודדות עם הפרעת אכילה לבד היא קשה במיוחד ולכן עזרה אף פעם לא מזיקה.
נכון קודם הרעבת את עצמך ועכשיו את מבלמסת, ואלו רק שני פנים של אותה ההפרעה, כמו שאמרת הבעיה היא במחשבות החולות, שאותן ניתן לדכא בעזרת טיפול אצל פסיכולוג/ית המומחית להפרעת אכילה, בדרך כלל בשילוב עם דיאטנית המומחית בהפרעות אכילה (כן, יש בה צורך, למרות שאולי את מכירה בע"פ את הערך הקלורי של כל מנה דיאטנית מומחית להפרעות אכילה היא יותר מזה, הרבה יותר).
גם ראיתי את התשובה ספורט. ספורט זה חשוב ובריא אבל לחולה בהפרעת אכילה (כמוני כמוך) הספורט יכול להפוך במהירות לעוד פן של הפרעת האכילה, ולהיות אובססיבי ולא בריא בכלל. לכן גם ספורט זה טוב אבל רק בשילוב הדרכה של אנשי מקצוע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקורה לי אותו הדבר...
שקד23/11/2009ואני לא יודעת מה לעשות.. יש שבוע שאני אוכלת הכל כי אני מרגישה שאם אני לא אוכל אני לא אמצה את השבוע ויש שבוע שבו אני אוכלת מעט מאוד בגלל השבוע הקודם.. אני רוצה לאכול רגיל ולא להיות בתנודות של פעם הרבה ופעם קצת.. חוצמזה עליתי 3 קילו ועכשיו אני שוקלת 42 אבל עדיין לא קיבלתי את המחזור שלי מזה 3 חודשים ואם אני אוכלת זה רק בשביל זה..
אני לא יודעת מה לעשות עוד כדי לקבל מחזור..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכנראה שאת צריכה לעלות עוד
שואלת23/11/2009לא יודעת כי אין לי מושג בת כמה את וכל הנתונים אבל לי למשל אמרו שאני צריכה להיות במשקל מינימלי של 45 קילו כדי לקבל מחזור והעובדה היא שרק כשהגעתי ל47 קילו, רק אז, המחזור האישי שלי בגוף האישי שלי, כי הכל אינדבידואלי, חזר.
ד"א ככל שתמשכי את הזמן אז המחזור יחזור (אם בכלל) בצורה יותר גרועה (פחות סדיר, עם בעיות, יותר כואב, מנסיון), אז אני מציעה לך להתייעץ עם איש/אשת מקצוע לגבי מה משקל היעד שלך.
אכילה רגשית ולא משנה אם זה הרבה מדי או קצת מדי זה משהו שכדאי לטפל בו בעזרת טיפול, מציעה ללכת לאיבחון כדי לדעת מהו הטיפול הנכון בעבורך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום שוב
בת 1823/11/2009אפילו שאני על סף יאוש אני ממשיכה לאכול "רגיל" ואני מתעלמת מהמשקל כרגע. האובססיביה שיש לי למשל כבר נעשה מפחיד, כאילו, כל בוקר אני קמה מתלבשת ושוקלת את עצמי. היום כבר הרבה פחות. ועוד משהו, יש תהליך של ירידה במשקל איטית וקלה בעקבות זה שאני פחות מבלמסת..אבל אני לא אשקר ,אני עדיין חווה בולמוסים למרות שאני יודעת שאין צורך. אבל המקרים מתמעטים עם הזמן ולכן אני יותר אופטימית. עדיין יש את הקולות שאומרים לי שלא כדאי לאכול, ואם יש לי אפשרות לא לאכול אני די חושבת על זה אבל עוצרת את עצמי ואוכלת. מקווה להיות ככל האנשים הנורמלים שלא מחשבים כל מה שנכנס להם לפה ופשוט אוכלים.
יהיה טוב..?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיהיה טוב
שואלת24/11/2009את נשמעת לי בהחלט בדרך הנכונה, אל תתני לאובססיה הזאת להשתלט לך על החיים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלליאת
לירן רוגב25/11/2009טוב מאד שיש לך מוטיבציה להיפטר מההפרעה, אבל לחזור לאיזון זה באמת מטלה והתמודדות לא קלה. היא לא מתרחשת בן לילה. כדאי מאד לקבל ליווי טיפולי בדרך הזו, גם ליווי דיאטני שיסייע לך בהתאזנות מול אכילה, וגם ליווי פסיכותרפויטי שיסייע להבין את הקושי שאת נמצאת בו ולפתח מנגנוני התמודדות יעילים, משום שהמחשבות והחששות שאת מתארת פה אופייניים למצב שאת נמצאת בו, ואני מקווה שהקושי לא ירפה את ידייך בהתמודדות שלך. בהצלחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)