הי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הי
    עמית
    24/11/2009

רציתי לשתף בפורום מחשבה מסויימת, אני זוכרת שכשהייתי בכיתה ט'-י' היתה לי מחנכת אחת שמאד השפיעה עליי. היא תמיד היתה מחמיאה לי כמה שאני ''יפה ורזה'', ותמיד היו לה תקטעים האלה שבשיעורי חינוך היא היתה חופרת על החיים האישיים שלה וחושבת שזה מלמד. היא בעצמה היתה בקטעים של דיאטות. בתקופה ההיא לא היתה מודעת לנושא הזה בכלל. לא דיאטות ולא הפרעות אכילה.אפס ניסיון. זה לא היה בראש שלי.
    כשהיו לילדים בכיתה ימי הולדת והיתה עוגה תמיד אחרי העוגה היא היתה נכנסת לקטעים של "לא נורא" וצריך "להרשות לעצמנו קצת[!]" וכל הקטע של ההאשמה שבכלל אף אחד מהילדים לא הרגיש מן הסתם אבל היא היתה חייבת לשתף ואף אחד לא הבין מה הקטע.
    אני היתי אחת שאוכל לא היה אישיו בשבילה, היתי אוכלת לעיתים יותר רחוקות כי היתי היפרקטיבית אבל אהבתי לאכול, מה שמכינים בבית ופירות והכל,היתי אוכלת בריא אינטואיטיבית. וגם כי הורים שלי אולי סוג של יודעים איך לעשות את המניפולציות האלה בלי שהילדים ידעו. ובגיל ההתבגרות בכלל ניהיים רעבים כי אמורים לגבוה לגדול מהר,הורמונים וזה, אז גם קניתי אוכל "לא בריא"[כמו שהיא היתה קוראת לזה] מהקפיטריה, בגטים וכו. לפעמים כשהיא היתה רואה אותי אוכלת בגט [משו ענק חח] , היא היתה עוצרת ובוהה בי עם פרצוף מבוהל וגם כזה כועס ואז לא ממש הבנתי מה הקטע, אבל נראה לי שזה חילחל לי לתת מודע
    אחרי שחזרנו מתקופות של חגים אחרי חופש היא היתה מנסה להחדיר בנו מוטיבציה לדרת את ה'קילוגרים המיותרים מהחגים', דפוק הא? אני זוכרת שיחות שלמות על זה. ומלא בולשיט כזה אכלנו ממנה כל השנה. קיצור , היא בעצמה היתה רזה וסוג של מקרינה בטחון עצמי כזה מוזר שקצת דפק לי את התפיסה.

תודה על ההקשבה חברים. אשמח לתגובות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הי

הוספת תגובה

• דוגמא חולה

שואלת
    25/11/2009

אני חושבת שאין ברירה כי טריגרים כמוה תמיד יהיו, ובכל מקום, ומי שתחפש תמצא, אבל צריך לדעת איך להתמודד איתם, ובגלל זה גם פותחה עזרה מקצועית בנושא, שאני ממליצה גם לעצמי וגם לכולם.
    בסופו של דבר מגלים שלא רק שההורים שלנו לא מושלמים, אלא גם הטיפוסיים שרצינו לחקות טועים ויש בהם גם פגמים, ואני לא אתפלא אם גם היא מופרעת אכילה מודחקת, אבל גם אם לא היא צריכה לדעת לאיזה קהל פונים לגבי ירידה במשקל, ונראה שהיא לא יודעת.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו