מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- האם זו הסיבהליאל24/09/2007
אני כרגע סובת מבולימיה קלה הייתי קוראת לה ,פעם אחת בשבוע ,אני סובלת בנוסף לזה מגזים נורא נורא מוזרים ,שאלתי היא האם הוצאת אינזימי עיכול בהקאה היא הסיבה שגורמת לרי החריף של הגזים ,לפעמים שאני מקיאה אני חשה לחץ מטורף בחזה בצד שמאל ומן חנק כזה ,האם זה סכנת חיים
כשאני מקיאה אני אף פעם לא מגיעה למצב שאני מקיאה מיצי עיכול ,האם בדרך זו נמנע הרס לשיניים ?כיוון שגם לאחר 3 שנים אין לי חורים או בעיות בשיניים,
שאלה אחרונה וממש חשובה,כיוון שהחיים שלי מאוד חשובים לי אני מנסה להלחם במחלה ולצאת גם מהמצב הקיים,שאלתי היא אם אני מקיאה פעם בשבוע ומלבד ההקאה הזו אני אוכלת מסודר הרבה פירות וירקות דגנים מלאים ביצים ומאכלים מאוד בריאים ובנוסף אני עושה ספורט פעמיים בשבוע ולא השתמשתי מעולם במשלשלים ,אני מקפידה לאכול מצרי חלב בשביל הסידן והשיניים ובאופן כללי אני לא חולה ,אני מרגישה בסדר גמור מבחינה פיזית לא עייפות לא חולשה לא בחילות ודברים כאלו ,מה זה אומר על מצבי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לליאל
קרן עמית25/09/2007ליאל שלום.
אכן בבולימיה תחתכן פגיעה באנזימי עיכול, אולם את עיניין הגזים כדאי לברר אצל גסטרואנטרולוג כי לא ניתן ללא בדיקת רופא לומר בוודאות מה סיבת הגזים. באשר לשאלתך השניה, הקאות מסכנות את החיים! בהקאות מאבדים אשלגן , וזה עלול לגרופ להפרעות קצב , עד כדי דום לב ומוות. לשאלתך האחרונה, כל מה שפירטת לא מעיד כלום על מצבך, כלומר אינו מעיד שמצבך הוא טוב. ידוע שבבולימיה אפשר במשך שנים להסתובב עם בדיקות "כאילו" תקינות ופתאום לקבל הפרעות קצב וכמובן שגם שאר הסיבוכים שפחות קשים (כמו שיניים) יכולים להגיע פתאום. אגב בכל הקאה יש חזרה לושת של מיצי עיכול.לפיכך יש גם מצב של קרעים ודימומים מהושת.
ליאל , אל תעשי לעצמך הנחות, ואל תחפשי תירוצים, גשי לטיפול בהקדם!! בהצלחה.
קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)