הפרעות אכילה..?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום
 
  • הפרעות אכילה..?
    שירה
    19/12/2009

    שלום, קוראים לי מורן ואני כמעט בת 15 כאשר משקלי 46 וגובהי 1.64.
    לפני כחצי שנה התחלתי בדיאטה קפדנית ומוצלחת למדיי, עליה קיבלתי אינסוף מחמאות והחלטתי להמשיך בה. לפני הדיאטה שקלתי 57, והיעד היה 50. אחרי שהגעתי אליו חששתי מאוד מלהשמין בחזרה ולכן, המשכתי להוריד. זה מגיע למצבים של הרעבה עצמית- 3 ימים בשבוע אני אוכלת תפוח/ קערת קורנפלקס + קפה ליום, יומיים בשבוע אני אוכלת רק ארוחה אחת הכוללת פחממות (פסטה, אורז...)משום שאני זקוקה לאנרגייה כי יש לי אימון, ובסופי שבוע אני מרשה לעצמי להשתולל מעט (ארוחות משפחתיות, וכו'..). אני מדלגת על ארוחות בבית הספר ואומרת כי אכלתי.
    עם כמה שכואב לציין- המחזור שלי מתעכב כבר בחצי שנה ואני מאוד מודאגת, אך גם לפני המחזור שלי לא היה סדיר.
    קראתי הרבה על הפרעות אכילה ואנורקסיה, האם אני אנורקסית...? או בעלת הפרעות אכילה..?
    אשמח לתשובה [:

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הפרעות אכילה..?

    הוספת תגובה

     

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

  • תשובה למורן

    יעל שטראוס-הנדל
    20/12/2009

    שלום מורן,
    איני יכולה לאבחן אם את סובלת מהפרעת אכילה או לא דרך האינטרנט, אך אין ספק שדפוס האכילה שסיגלת לעצמך אינו בריא ואינו מאוזן ונובע מחשש מעליה במשקל. את בגיל שתפריט מאוזן הוא מאוד קריטי כי עדיין מתרחשת גדילה ושינויים גופניים. הגוף מאותת לך בכך שאינו מקבל מחזור חודשי- מה שיכול להביא לפגיעה בלתי הפיכה בגוף ובעצמות. אני ממליצה בחום לפנות לטיפול תזונתי המלווה בטיפול בשיחות אצל אנשים המומחים להפרעות אכילה, בכדי להבין מדוע נכנסת למעגל זה של הרעבה עצמית.
    בהצלחה

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום


שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו